maanantai 27. helmikuuta 2012

kaksi patalappua ja puutarhaunelmia

Ostin muutama viikko sitten Novitan Raita-lankaa ylisuuren kerän, josta olen aloittanut tekemään vaikka mitä. Joka ikinen kerta muutaman kerroksen virkattuani olen todennut, että tulos on aivan liian epäsäännöllisen kirjava ja työ on mennyt purkuun. Kenties värityksen vaihtelevuus sopii vain sukantekoon, kun vyötteessäkin oli sukan kuva.

Mutta ne värit! Ihanaa vaaleanpunaista (taas se vaaleanpunainen vetoaa minuun). Langasta oli aivan pakko virkata edes jotain, mikä yltäisi valmiiksi asti. Patalappuun minä sitten päädyin. Täällä on kiva ohje jota olen jo pitkään tuumaillut koettavani. Yksinkertaista ja helppoa ja tuolla myös äärimmäisen selkeät kuvalliset ohjeet. Ohjeen mukaan aloitetaan 26 ketjusilmukalla. Minä tein 36 ketjusilmukkaa ja silti lapuista tuli aikas pikkuruisia. Minun käsiini ovat kyllä sopivat, mutteivät siipan.Kevät tulla porskuttaa ja lumet tuli räminällä alas vieden osan ränniä mukanaan. Vuokraemännällekin asiasta jo ilmoitin ja sanoi, että nyt onkin hyvä aika sitten rännikalustoa lähteä jollakin tavalla uusimaan. Ovat melkoisessa kunnossa sen vaan sanon juu.

Mutta Puutarhahaaveissa siis edetään nyt. Tulin täältä lunttaamaan, mitä kaikkea on tullut viime vuoden puolella maahan törkättyä. Eniten ehkä odotan vaaleanpunaisten voikukkien näkemistä. Kuva on napattu täältä sivuilta Joyseeds.fi Istutin voikukan penkkiin kukattomana versiona syksymmällä, joten odotan kovasti kukkien puhkeamista. :)

Vähän kävin myös jo kukkaostoksilla. Tilasin vain ihan pikkiriikkisen, eli kahta sorttia:

* Stevia: mielenkiintoisen kuuloinen makeutusyrtti, josta voit lukea lisää täältä
* Verbena: Kuva kukkasista löytyy täältä.


Viime vuonna maahanistutetut perennat ja sijainnit ovat alla (lähinnä itselle muistilistaksi):

* Japanin esikko (Kiveyksen luona)
* Hopeahärkki (Kiveyksen luona)
* Kissankäpälä (Kiveyksen luona)

* Lakritsayrtti (kasvimaalla)
* Timjami (kasvimaalla)

* Peurankello (ei aavistustakaan)
* Akileija (Portaiden vieressä)

* Asteri (Talonvierustan penkissä)
* Kevätpikkusydän (Talonvierustan penkissä)
* Kevätvuohenjuuri (Talonvierustan penkissä)
* Tulikellukka (Talonvierustan penkissä)
* Suikeroalpi (Talonvierustan penkissä)
* Viiruhelpi (Talonvierustan penkissä)
* Unikko (Talonvierustan penkissä)
* Raunioyrtti (Talonvierustan penkissä)
* Vuohenkello (Talonvierustan penkissä)

* Ketoneilikka (puulaatikossa)
* Hopeapiippo (puulaatikossa)

* Kääpiökurjenmiekka (Saunan nurkalla)Voin sitten täältä käydä kurkistelemassa, mitä mistäkin pitäisi putkahdella. Lisäksi minulla on parissa paikassa äidin kukkapenkistä napattua helmililjaa ja kaupasta ostetun perunanarsissin sipulit. Pihalle on sinne tänne ripoteltu myös krookuksen sipuleita. (Näin unta viikonloppuna, että myyrät olivat syöneet ne.)

Keväistä viikonalkua kaikille!

1 kommentti:

  1. Vähänkö nyt nolottaa! En oo käyny Perunanuijassa aikoihin, nyt vasta huomasin siellä viestisi öö.. oliko se parin vuoden takaa. Kiva blogi sinulla on, täytyykin alkaa seurata sitä!

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!