sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Nöttöslappu

Nöttöset lojuivat houkuttelevan näköisinä lankakorissani ja kutsuivat minua virkkaamaan. Edelliseen kirjoitukseeni laitoin linkin, joka kiinnosti minua kovasti. Harmis oli nimennyt mallin mummonsa mukaan, mikä viehätti minua kovasti. Vai eikö teistäkin Himppu mummun patalappu kuulosta kauhean kivalta jutulta?
Pakkohan sellaista on kokeilla. Ainakin minun mielestäni. :)

3,5:n koukulle on alkanut kertyä jo uutta lappua samalla mallilla. Tällainen vähän niin kuin pääsiäismalli tuli tästä ensimmäisestä tipunkeltaisine raitoineen.

Seuraavasta mallista tullee sinisävyinen, ainakin aloitin sen vaaleansinisellä langalla.. Noita nöttöslankojen sävyjä näyttää korista löytyvän kuitenkin vaikka minkälaisia, että katsotaan, mitä tuleman pitää. ;)

5 kommenttia:

 1. Tämähän on myös vanha ja perinteinen patalappumalli. Muistan lapsena istuneeni seurakunnan ompeluseuroissa/lähetyspiirissä ja katselleeni, kun kaikki naiset näitä lappuja virkkasivat, ja yritin keksiä, miten ne sen oikein tekevät. Sama mallihan löytyy netistä Käspaikan sivuilta Rauha-mummin patalapun nimellä, minä olen sen tuolta opetellut: http://www.kaspaikka.fi/koti/amjarvi/ekotoita/kuvat/rauhamumminohje.jpg

  VastaaPoista
 2. Ihana!
  Pitääkin trhdä jonkun toisen mummon patalappu jossain välissä :-)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen tuon ohjeen ottanut talteen, mutta ei ole vielä koukulle päässyt.. =)

  VastaaPoista
 4. Suosittelen lämpimästi :) Kiitos Mari linkistä: hauska ruutupaperipiirros, mutta hyvinkin selkeä :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!