sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Hiiri-neidin uudet vaatteet

Ostin kummitytölleni syntymäpäivälahjaksi pienen tulitikkulaatikossa nukkuvan Maileg-hiirulaisen, jonka juju on siinä, että sen toinen silmä nukkuu ja toinen valvoo. Ajattelin, että hiirulaisesta voisi olla iloa tyttöselle, joka kuulemma tykkää tällä hetkellä availla kaikenlaista. :) Hiirellä ei ollut vaatteita, joten virkkasin muutamia. Tässäpä koko vaateparsi:





Laitan hiirulaisen askeineen ja vaatteineen vielä pieneen matkalaukkuun.


 

torstai 14. maaliskuuta 2019

Minun tarinani virkkaajana

Meiltä jokaiselta löytyy takuulla tarinoita kerrottavaksi niin käsityörintamalta kuin muiltakin elämän eri osa-alueilta. Minä kerron nyt, miten minusta tuli virkkaaja, vaikka koulun ensimmäisillä käsityötunneilla olin varma, etten ikinä opi virkkaamaan. Kerron vielä, että tämän kirjoituksen lopussa on alennuskoodi ApuSylviin, jonka avulla erilaiset käsityöt, myös virkkaaminen onnistuu yksikätisesti. 

Minä en ole yksikätinen. Olen puolitoistakätinen ja virkkaan puolitoistakätisesti. Minulla on dysmelia, eli invalidiliiton julkaisua lainatakseni dysmeliaa käytetään yleisnimityksenä raajojen synnynnäisistä puutoksista ja epämuodostumista. Ehkä tästä syystä virkkaaminen tuntui niin vaikealta, kun langan pitely oikeaoppisesti vasemmalla, lyhyemmällä, kolmisormisella kädelläni ei vain ottanut sujuakseen.

Miten minä sitten opin? Mummoni avulla. Mummo hyväksyi sen, että pitelen lankaa ja koukkua omalla tavallani. Hän neuvoi, etsi sopivan kokoisen koukun ja antoi luettavaksi virkkauslehtensä - ja kirjansa. Minä halusin oppia. Ketjusilmukoita olin tehnyt jo kauan. Löysin pienen pitsiliinamallin, jonka halusin tehdä. Aina mummolla käydessäni virkkasin pientä liinaani ja kuuntelin mummoni tarinoita lapsuudesta. Liina eteni tosi hitaasti, mutta varmasti. Opin tekemään kiinteitä silmukoita ja pylväitä. Alla on kuva tästä pikkuruisesta 1990-luvulla valmistuneesta liinastani. Se on nykyään yöpöydälläni ja olen siitä hurjan ylpeä.


Lopulta virkkasin sitten koulussakin, tein pyöreän valtavan patalapun ja muiden tehdessä sukkia, minä virkkasin käsityötunneilla toisenkin pitsiliinan. Ei 1990-luvulla opettajalla varmaankaan ollut tietoa siitä, kuinka sukkia virkataan.

Siinä siis minun tarinani virkkaamisen alkutaipaleelta. Mikä on sinun tarinasi?

Koska tein pian julkaistavan opinnäytetyöni ApuSylvistä, on ApuSylvin myyjä ehdottanut yhteistyötä blogini kanssa. Alla vielä kuva siitä, kun virkkaan yksikätisesti ApuSylvin avulla. Tällä hetkellä käytän ApuSylviä apuna ryijytyön teossa. Projekti edistyy kuin edistyykin hiljalleen. Kaikki kirjoitukseni ja käyttökokemukseni ApuSylvistä löydät kliksuti*täältä*klik.


Ketjusilmukan tekoa
  Minulla on nyt siis ilo tarjota alennuskoodi ApuSylvin ostajalle. Tämä -15% alennuskoodi on voimassa toistaiseksi.


 Alennuskoodi: 

ALE15AAVA (isoilla tai pienillä, molemmat käy)

Kaupan osoite on: 

Lisättyäsi tuotteen ostoskoriin voit lisätä alennuskoodin sille tarkoitettuun kohtaan.


Mikäli haluat lisätietoa ApuSylvistä, olethan yhteydessä tuotteen myyjään:
pirkko.suvanto(at)apusylvi.fi