lauantai 30. toukokuuta 2015

Kuka oli Dulcinea?

Minua pyydettiin taannoin (silloin kun maassa oli vielä lunta) virkkaamaan uudet patalaput lapsuuden aikaisten naapuriemme veneeseen. Otin pyynnön ilomielin vastaan.

Patalappuja virkatessani tuli siipan kanssa puhetta veneen nimestä - Dulcineasta. Siippa totesi, että Dulcineahan on se Don Quijoten rakastettu ja mielenkiintoni heräsi selvittelemään asiaa tarkemmin. Tunsin itseni myös hiukan sivistymättömäksi, koska en ole lukenut Don Quijotea.

Wikipedia osasi valaista minua sivistymätöntä asiassa seuraavanlaisesti: "Dulcinea ei itse varsinaisesti esiinny romaanissa, mutta häneen viitataan jatkuvasti mielisairaan ritari Don Quijoten intohimoisen rakkauden kohteena. Dulcinea on tavallinen maalaistyttö, oikealta nimeltään Aldonza Lorenzo, jota Don Quijote pitää maailman kauneimpana. Don Quijote ei kuitenkaan ole koskaan nähnyt häntä, ja on ilmeisesti myös kuvitellut tytön olemassaolon."

Pähkäilin pitkään, millaiset laput tekisin. Langat minulle annettiin. Vanhat laput olivat kokonsa puolesta mallina, mutta minä teinkin tämmöiset ihan omanlaiset. :)

Valitettavasti lappujen valmistumisesta on vierähtänyt tovi, enkä löydä ohjetta tällä hetkellä mistään. Liitän sen tänne heti, kun tulee vastaan.

Toivon, että ne ovat kauniin Dulcinean arvoiset ja tarpeeksi merelliset. Virkatessani mielessäni pyöri lapsuuden muistot naapureiden kesäpaikassa: Kuinka me viisi lasta änkesimme yhteen pieneen jollaan pellarit päällä ja soudimme läheiselle kallioluodolle leikkimään. Tai kun kiljuimme ukonilmaa yläkerrassa ja pelkäsimme salamoita. Tai entäpä se, kun leikimme leväsotaa ja päällystimme uimaportaat kokonaan merilevällä.. Ai että meillä oli kivaa! :D3 kommenttia:

Kommenttisi piristää aina, kiitos!