keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Savez-vous planter les choux?

Kävin tänään ostamassa vihreää Eko-ontelokudetta Poppanavakasta. Päädyin ostamaan sieltä joululahjatarpeitakin, ja pätäkkää meni enemmän kuin oli tarkoitus. 

Vyyhtiä tuolilta keriessäni tuli viheriästä kasvavasta kerästä mieleen ranskalainen lastenlaulu, jossa istutetaan kaaleja. Hyräilin sitä koko kerimisen ajan, ja nyt tuo korvamato luikertelee korvissani, sillä melodia jää pyörimään päähän....! Mutta laulun kautta muistuu vielä 15 vuoden jälkeenkin, mitä mikin kehonosa on ranskaksi. 

Tässä siis minun kaalinkeräni, joka on istutettu maahan ranskaksi ;)


Savez-vous planter les choux?
Osaatteko te istuttaa kaaleja?

Jos haluat tutustua tähän kaalikorvamatoon, löydät sen täältä
Mutta HUOM! OBS! Teet sen omalla vastuullasi ;)

Kuinka moni uskaltautuu?!? :D

3 kommenttia:

 1. Minä menen heti kuuntelemaan! :) Olen alkanut opetella itsekseni ranskan alkeita, ja tykkään kuunnella nyt myös ranskankielisiä lauluja, että pääsee kieleen sisälle, varsinkin kun yksi syy ranskan opiskeluun on se, että oppisin ääntämään ranskankielisiä lauluja oikein. Valitettavasti olen vielä niin alussa ranskan opinnoissani, että ymmärsin tuosta lauseesta vain sanat "vous" ja "les". :D Toisaalta kyllä tunnistin heti, että lauseessa on kaksi verbiä, yksi substantiivi ja yksi pronomini, joten sekin on jo tosi hyvin. Ja nyt kuuntelemaan...

  VastaaPoista
 2. Hah, miten tuttu tunne, että johonkin lanka/askartelu/käsityökauppaan meneekin yllättäen enempi rahaa kuin on aikonut. Menee sinne ostamaan yhtä lankakerää tai puikkopakettia ja se voi yhtäkkiä maksaa useamman kympin:)

  VastaaPoista
 3. Nuo lanka/askartelukaupat on varmasti täynnä jotain taikaa, sillä vaikka kuinka piti ostaa vain virkkuukoukku, ni ulos tulin ison kassin kanssa:)
  Onneksi en ole ainoa johon tuo taika on purrut:)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!