tiistai 22. marraskuuta 2011

Kolliherran hammasoperaatio

Kiitos kommenteista työtöppösiin! :) Nyt seuraa kissa-asiaa:

Kuinka moni meistä kissanomistajista pesee päivittäin kissansa veitsenterävät hampaat? Uskon, ettei kovinkaan moni käpälä nouse ilmaan tätä kysyttäessä. Meillä on nyt edessä tilanne, että Mörkön hampaiden kohdalla on pian pakko aloittaa pesut, sillä reppanan suun tila on melko onneton.

Havainto tehtiin kesällä eläinlääkärireissulla, ja eilen Mörkö oli hammaskiven poisto-operaatiossa. Samassa operaatiossa kisulta poistettiin heiluvia hampaita ja havaittiin että toinen alakulmahampaista on pahasti tulehtunut ja sekin pitää poistaa. Apua, kissamme on kohta hampaaton!

Mörkö nukutettiin operaatiossa ja rassukalla oli eilen enemmän tai vähemmän pönttö sekaisin, kun se hoiperteli pitkin poikin laajentuneine mustuaisineen. Omituisinta oli se, ettei se käynyt nukkumaan lainkaan, vaan toikkaroi koko ajan liikkeessä kotiin päästyään. Minä nukuin pitkästä aikaa yön erittäin huonosti, kun podin omantunnon tuskia kolliherramme hampaiden tilasta. Ja että yksi kulmahampaistakin pitää poistaa, se harmittaa ehkä eniten. Mutta pakko mikä pakko, sillä alakulmahampaan kohdalla oli havaittavissa erittäin paha tulehdus sekä leukaluun laajentumaa tai jotain sinne päin. Mutta vakavaa joka tapauksessa.

Lähdimme eläinlääkäristä hammasharjan ja kananmakuisen hammastahnan kanssa. Tarjolla olisi ollut myös kalanmakuista, mutta Mörkö ei ole oikein kalakissa. Kananmakuinen tahna on suunnattu ensisijaisesti koirille, mutta soveltuu myös kissalle, sanoivat. Nyt sitten pitäisi pikkuhiljaa aloittaa se hampaiden pesu. Ja saas nähdä, mitä siitä tulee. Mörkö kun ei ole kovinkaan suvaitsevainen tällaisia asioita kohtaan..

Pitäkää peukkuja, että pesuhommat onnistuu.

4 kommenttia:

 1. Mitenkähän onnistuu kissanhampaitten pesu, ei varmasti helppoa :) En ole moisesta koskaan kuullutkaan.
  Meidän 20v. herralta jouduttiin aikanaan ottamaan hampaita pois, mutta hyvin se silti mussutti ruokiaan sen jälkeenkin vielä pari vuotta. Sitten teki ikä jo tehtävänsä.

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan pessyt näiden likkojen hampaita, enkä vanhan herran aikoinaan :)
  Ei varmaan ole helppo homma ruveta kissan hampaita pesemään :)

  VastaaPoista
 3. Pidetään peukkuja...voi vain kuvitella, että homma ei pahemmin miellytä kissaa..

  VastaaPoista
 4. No huhhuh, toivottavasti Mörköltä löytyy edes hippunen yhteistyöhalua asiassa. Meillä Cindy varmaan antaisikin peseskellä hampaansa, mutta Mantalle en tohtisi edes ehdottaa moista :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!