torstai 16. kesäkuuta 2011

Mörkön kuulumisia

Olen virkannut tällä viikolla pieniä neliöitä kivalla Ravelrystä löytämälläni mallilla. Kuvaa en pysty nyt laittamaan, sillä meillä on lainakone käytössä, jolle en voi ladata kuvia. Kuvia siis myöhemmin, ehkä jopa vasta sitten, kun neliöistä kehkeytyy jotakin valmista.

Tällä kertaa päivittelen Mörköherraamme jälleen kerran. Vein sen eläinlääkäriin tutkittavaksi, kun se on pissinyt milloin minnekin. Ehdin jo ajatella, että sillä on pissatulehdus. Tulee kuulemma helposti tuommoisille nuorille kollinköriläille, sanoi tietopankki netti. No, herralta otettiin näyte, ja tutkittiin, mutta ainakaan alustavasti sillä ei mitään tulehduksentapaista ollut. Tekevät vielä viljelyn, jotta asia varmistuu.

Mutta voih, samalla reissulla lääkäri kurkisti Mörkön suuhun. Ikenet punoittivat ja hammaskiveä oli superpaljon. Ja lisäksi kaksi hammasta heilui, kun ikenet olivat niin jo tulehtuneet. Nyt pitäisi siis alkaa pesemään Mörkön hampaita supersuuhuollon jälkeen. Millä ihmeen vippaskonstilla tungen harjan Mörkön suuhun? Olen kyllä kuullut, että kissankin hampaita pitäisi pestä, mutta kukaan minun lähipiiristäni ei sitä tällä hetkellä kuullakseni tee. Olen ajatellut, että ei kai sitä nyt kissan hampaita pestä tarvitse. Mutta olivat kyllä niin punaiset nuo Mörköressukan ikenet, että täytyy ottaa harja käteen ja mörkö siipan kainaloon, että hampaat saadaan puunattua. Arvaan jo, ettei herra tule siitä tykkäämään..

Mörkö on päässyt pariin kertaan livahtamaan omille teilleen ollessaan siipan kanssa kaksin kotona. Toissapäivänä siippa tunnusti, että edelliseltä karkumatkaltaan Mörkö oli tuonut tuliaisina rastaan tuonne kirjaston puolelle. Siippa löysi sen aamulla päättömänä sieltä. *puistatusten puistatus* Onneksi en ollut kotona.

Viikonloppuja!

5 kommenttia:

 1. Minä en ikinä harjannut Kisun hampaita vaikka kyllähän se kuuluisi samalla tavalla kissan kuin ihmisenkin perus "huoltoon".. Oiskohan sitä olemassa jotain kissanminttuhammastahnaa :)

  VastaaPoista
 2. No en oo kyllä kuullut aikasemmin että kissankin hampaat pitäisi pestä. Mutta voi Mörköä, varmaan kurja syödäkään mitään, jos hampaat on noin kipeät. Onneksi se huomattiin.

  Kiva muuten toi sun pyörää kiipeevä kasvi :o)

  Mirka

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti ei järjestele moisia ylläreitä, kun me tullaan sinne. Siitä kirkumisesta saattaisi Mörkö-raukalle jäädä pahoja traumoja.

  Äiti

  VastaaPoista
 4. :) Saatiin lääkäriltä semmoista suunhoitoainetta. Sen laitto ei ainakaan onnistunut kovin menestyksekkäästi. Kerran kun struuttasin ainetta suuhun, niin Mörkö juoksi ja kovaa. Oli kovin loukkaantunut, kun kesken silittelyn yritin hampaita hoitaa. *huokaus*

  VastaaPoista
 5. Meillä oli vähän sama tilanne koiran kanssa vuosi-pari sitten. Mutta niillä homman voi hoitaa jossain määrin puruluilla tai hammaskekseillä, jos sattuu kelpaavan laadun löytämään. Olikohan se noin 6. tai 7. laatu, joka sitten vihdoinkin kelpasi. Ja tällä hetkellä sitä saa varmimmin Saksalaiselta puljulta netistä tilaamalla. Eli ei ole helppoa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!