sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ilopilleri-säärystimet


Oletteko huomanneet, että joskus käsityö lähtee elämään ihan omaa elämäänsä? Tai ainakin silloin, jos mukana ei ole ohjetta säätelemässä touhua. Esimerkiksi nämä säärystimet. Aloitin virkkaamisen ruskealla langalla vakaana aikomuksenani virkata päällinen rumaan siniseen saunanoven kahvaan. Virkkasin siinä aikani, kunnes huomasin, että ei tuo ruskea nyt natsaa yhtään ja olleskaan. Olin kuitenkin sinnikkäästi virkannut jo pylväitä ja tuntui tylsältä purkaa hyvin alkanut mikätin.

Siinä aikani sitä kääntelin, kunnes totesin, että pätkän renkaaksi yhdistämällä minulla on käsissäni oiva säärystimen alku. En ole ikinä tehnyt säärystimiä, mutta
päätin yrittää, sillä näin yhdessä blogissa ihanat virkatut säärystimet. Pari hassua kerrosta virkattuani ajattelin, että säärystimet saisivat olla joustavammat. Siispä sovelsin pienten lapasten suussa käytettyä joustavaa virkkaustyyliä: joka toinen pylväs normaalisti virkattuna, joka toinen pylväs koukattuna alemman pylvään ympäri.

Värimaailmasta kerron sen verran, että sekin eli koko projektin ajan. Hyödynsin lankakorin antimia huoletta ja sain jopa muutamat nöttöset kulumaan näihin ilopillerisäärystimiin. :) Sen verran hilpeä tuli sävytyksestä, etten tohdi näitä varmaankaan julkisesti käyttää. Mutta täällä punaisessa tönössämme tassuttelen mieluusti väriä tihkuvissa luomuksissani.

Kevään tuovat mieleen nuo säärystimet. Kevättä kohti mennessä uinunut viherpeukaloni alkaa osoittaa elpymisen merkkejä. Luulenpa siis, että kevään myötä joudun lisäämään blogiini uuden kategorian puutarha. Kerrostalossa asuessamme ei tuo peukalo päässyt toimintaan muuta kuin parvekelaatikoissa. Nyt kun on vähän tuota maata ja vuokraemännän lupa istuttaa kukkia ja jopa perustaa kasvimaa, niin arvannette, että olen silmät kiiluen tuijotellut kasviluetteloja. Jos istutukseni ja möyrintäni puutarhassa onnistuvat, niin tänne pulpahtelee välillä sitten kukkien kuviakin. Ja toki olen jo suunnitellut virkkaavani oikein superleveälierisen puutarhahatun, ettei päänahka korvennu tuolla pihalla touhutessa. ;)

Täällä paistaa nyt ihanasti aurinko. Meidän Mörkö nauttii auringosta täysin siemauksin.. Oli pakko napata siitä kuva tänne. =) Leivinuunissa roihuaa tuli ja ulkona paukkuu pakkanen. Minä mietin nyt, mitä virkkaisin seuraavaksi.Aurinkoista päivää!!!

2 kommenttia:

  1. Hauskat säärystimet :). Minä tykkään yhtä paljon auringosta kuin Mörkö...

    Puutarhajutskasta tulee kanssa pakkomielle, pakko kylvää, pakko istuttaa, pakko käydä noin sata kertaa taimikaupassa :D.

    VastaaPoista
  2. Ihanat säärystimet! Ihan ehdottomasti niitä pitää ulkoiluttaa ihmisten ilmoillakin.

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!