perjantai 26. toukokuuta 2017

Kiviä kukkapenkkiin

Olipa kerran yksinäinen, hyljätty kivikasa.

Minä iskin silmäni sekä siihen, että kukkapenkkiin, joka oli vuosien saatossa kasvanut melko tiheäksi. Siitä se ajatus sitten lähti ja piirtelin alustavan luonnoksen jo olemassa olevista kasveista. 


Selailin lehtiä ja innostuin hommasta ihan hurjasti. Laitoin mansikkamaan katekangasta kivien alle. En ehkä tehnyt penkkiä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta olin aivan täpinöissäni. 

Jossain vaiheessa huomasin, ettei mansikkamaan katekangas ehkä ollutkaan ihan paras mahdollinen ratkaisu ja päätypenkkiä lukuunottamatta katekangas vaihdettiin valkoiseen, pehmeämpään katekankaaseen.

Vasemmalta oikealle keltapäivänliljaa, tulikellukka, iris, joku lilja, isomaksaruoho, akileija, kuunlilja, sammaleimua, keltapäivänliljaa. Lisäksi tyhjiin väliköihin on upotettu muutama gladioluksen sipuli.


Tämä pääty on valmis ja siitä tuli mielestäni ihana. 
 
Kukkapenkissä kävi vierailijakin!
Amigurumipupun ohje kliksuti*täältä*klik, Lanka Novitan Kartano, koukku 2,5 mm. Pupun jalat tein ohjeesta poiketen vähän eri tavalla.


Toinen pääty odottaa vielä viimeistelyä. Pidän vähän taukoa.

Innostuin silti roudaamaan ylijääneitä kukkia vielä toiseen penkkiin.
Näin jälkiviisaana tuo isompi kukkapenkki olisi saanut ehkä hiukan hakea muotoaan ja lasehtia multineen rauhassa ennen kivien asettelua, mutta koska olen vähän tämmöinen hätähousu jostain innostuessani, piti kivien latominen aloittaa mielestäni heti. Siispä "pikkusiskokukkapenkkiinkin" tulee myös kiviä - 

sitten joskus.

1 kommentti:

  1. Wau, miten hieno siitä tuli! Ja tuo innostus ja malttamattomuus...tuttua :) Ihan parasta hommaa!

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!