sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Operaatio Mekko

En ole vielä päässyt lankakauppaan, onhan sunnuntai. Mutta visioinut olen sitäkin enemmän.

Perjantai-iltana uni ei sitten ottanut tullakseen ja suunnittelin vielä sängyssä, että vihreä mekosta juu ainakin tulee. Vielä silloin suunnittelin, että virkkaan auringonkukan vyötäisille. Eilen suunnitelmani kuitenkin vaihtui leveään vihreään silkkinauhaan, joka solmitaan rusetiksi.

Surffailin näille sivuille etsimään ohjetta yläosan tekoon ja piirsin sitten jonkin sortin kuvan, kun keksin, millainen helmasta tulee. Helma näytti orvolta, joten piirsin mukaan pikkuruiset kielot. Suunnittelin, että ompelisin helmaan virkattuja kieloja. (Huomaan hurahtaneeni nyt jostain syystä kieloihin)

No tänään sitten päätin, että virkkaankin kielot ruutuvirkkauksella suoraan helmaan. Etsin netistä kuvahaulla epätoivoisesti virkattua ruutuvirkkauksella tehtyä kieloa. Ja törmäsin koko ajan oman blogini kuviin (vaikkei täällä ole kuin ei-ruutuvirkattuja kieloja ja Kielo-langasta tehtyjä juttusia)! Mitään ruutuvirkattua ei löytynyt, kunnes tajusin kokeilla hakua englanniksi, ja johan löytyi. Tihrustin täältä löytyvästä pitsiliinasta ruutu ruudulta kielon mallin.Näillä näkymin virkkaan siis yläosaksi topin, jonka vyötäisille tulee leveä nauha rusetille. Ja mekon helma tulee olemaan yksi valtava pitsiliina! :D Tähän mennessä suurin virkkaamani pitsiliina taitaa olla halkaisijaltaan 45 cm, joten saas nähdä, ennätänkö virkkaamaan mekkoni valmiiksi ennen elokuun puolta väliä. Mattojahan ei lasketa, kun matonkude on niin paksua, että siitä saa nopeasti metrinkin "liinan" aikaiseksi. Ja matonkuteesta en mekkoani tee, sehän saattaisi painaa mooonta kiloa, ja olisin ihan lysyssä kun sen päälleni laittaisin.

Huomenna huomenna suuntaan heti töiden jälkeen lankakauppaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!