torstai 24. toukokuuta 2012

Kukkalampi

Kiitos kommenteista vinhoihin viipottimiini. Ne ovat jo kovassa käytössä töissä ja osoittaneet olevansa oikein hyvät tehtäväänsä. :)

Viime viikonlopun aikana siippa oli kaivanut minulle kukkapenkin, kun olin itse muilla mannuilla. Penkistä on käyty neuvotteluja puolin ja toisin ja lopulta siitä tuli alkuperäisen suorakaidesuunnitelman sijaan pyöreä ja kukkavalikoimakin ehti kuukausien varrella muovautua ihan toisenlaiseksi. Osittain syynä se, että internetistä tilaamani verbenat kuolla kupsahtivat kuivuuteen ja neilikat olivat talvella paleltuneet laatikossaan.

Mutta juu, suunnitelmat ovat suunnitelmia, ja toteutukset omaa luokkaansa.

Rakas kolliherramme Mörkö ihastui uuteen kaivaukseen oitis.


Naapurilta kävin tiedustelemassa tiistaina, onko viime kevään tarjous voimassa, eli että saanko hakea ylijäämäkukkia heidän tunkioltaan ja verottaa tarha-alpipenkkiä omaan tarpeeseen. Tarjous oli voimassa ja eilisiltana marssin naapurin pihalle kottikärryjen ja lapion kanssa. Oli ihan kriminaaliolo, vaikka touhusin pihan nurkassa luvan kanssa. Kuitenkin ajattelin koko ajan, että nyt kaikki muut naapurit katsoo, että mokoma lähtenyt kukkavarkaisiin. Kukaan ei touhujani tullut kuitenkaan keskeyttämään, vaan sain saaliiksi paria perennaa.

Lähiharjulta kävin hakemassa irtokiviä penkin reunaan.


Tämmöinen penkki on siis tällä hetkellä kaikessa pyöreydessään:

Etualalle on viskelty yksivuotisten kukkien siemeniä. Siihen toivon mukaan alkaa kasvaa kamomillaa aamu- ja iltateehetkiä varten sekä sinisiä erisorttisia kesäkukkia. Siippa toivoi, että kukkapenkistä olisi vähän muutakin syömishyötyä, joten etualalle tein vaon johon laitoin lehtisalaattia. Kesäkukkalohkon takana ihan keskellä on tulikellukka, jonka siirsin toisesta penkistä. Matalat pikkulehtiset kasvit ovat vuoriarhoa, jotka ostin puutarhamessuilta jo aikaa sitten.  Vuoriarhojen vierustoilla on naapurin pihalta kaivettua liljaa (en tiedä, mikä lajike tarkemmin olisi kyseessä, naapurikaan ei tiennyt). Tulikellukan takana on kolme kiveä ja niiden vieressä viiruhelpiä, jota nappasin talon seinustalta. Ja taakse istutin tarha-alpia, sekin siis naapurilta kaivettu saalis.

Saapa nähdä, miten penkki lähtee kasvuunsa. Ja onko meillä pian piha täynnä pieniä pyöreitä penkkejä, kun tuosta tulikin aikas kiva :D

Aurinko porottaa niin lämpimästi, että on pakko mennä testaamaan uudet kesäshortsit ja ottaa jätskiä testikaveriksi.

 (Tällä hetkellä nyt vaan on niin, että rakas kolliherramme Mörkö vetelee iltapäivätorkkujaan sylissäni ja tuhisee niin suloisesti, etten raaskiksi sitä herättää...) Taitaa jätskinhimo nyt kuitenkin voittaa ;)

Leppoisaa viikonjatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, näyttää lupaavalta.
    Keväällä on ihana laittaa kaikkea ja sitten odotella mitä sieltä sitten ilmestyy.

    Äiti

    VastaaPoista
  2. Mukavalta näyttää! Minäkin suunnittelen ja huomaan, että kukkapenkeistä tulee ihan erilaisia kuin suunnittelin. :O) Ja sitten taas siirrän ja suunnittelen lisää.

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!