torstai 1. syyskuuta 2011

Rumpulyhty sekä perunoita


Virkkasinpa pienen lyhdyn. Idea on omasta päästä ja lanka mummon peruja. Langan vyöte on jälleen päässyt katoamaan vuosien saatossa, joten ei siitä sen enempää. Nimi rumpulyhty juontaa siitä, että sekä minulle että siipalle tuli lyhdyn sivuista mieleen lasten leikkirumpu. Ja nimitys on mielestäni edelleenkin oikein osuva.

Virittelin luomuksen pilttipurkin päälle. Saimme niitä pari vuotta sitten aimo annoksen, kun ystävällä oli pilttipurkki-ikäinen pienokainen. Olen hyödyntänyt purkkeja virkkaamisissa ja muutenkin. Esimerkiksi viime viikonloppuna sijoittelin niitä pitkin pihaa kynttilät sisällään luomaan valoa ihanaan elokuun iltaan :)

Sadonkorjuuta on tehty pikkuhiukkasen täällä punaisen tönön puutarhassa. Kokeilumieli on ollut suuressa arvossaan, kun kasvimaalta on saatu hiukan porkkanaa sekä nauriita. :) Yrttiosastolta kuivatukseen on päässyt lipstikka, joka on mitä mainioin soppamauste. Rakkaaksi käynyttä kolmivuotiasta Basilikaa olen leikellyt ja kuivatellut pitkin kesää, sillä se on kasvanut erittäin ahkerasti (korkeutta sillä on yli metri!)

Hetki sitten möyrin tunkiollamme tutkimassa, mitä keväällä istutetuista perunoista (olikohan niitä jopa 6 kpl) on kehkeytynyt.
Ja löytyihän sieltä mukulaa, sekä pientä että vähän suurempaa. Seuraksi nostin yhden nauriin ja kuusi porkkanaa. Satsi pääsee uunivuokaan, sillä tänään meillä herkutellaan ihan vain omalla sadolla.

Hauskaa syyskuun alkua teitillen! :)

6 kommenttia:

 1. Omaa satoa nauttiessa on kyllä niin hyvä mieli!
  Mahtavankokoisen basilikan olet onnistunut kasvattamaan, vau :)

  VastaaPoista
 2. Minullakin oli ennen pieni punainen tupa ja siinä pieni kasvimaa. Kovasti tykkäsin, onkin mukava lueskellä tällaisia juttuja odotellessa sitä päivää, että pääsee sellaiselle itsekin taas möyrimään ja omasta sadosta nauttimaan.

  VastaaPoista
 3. Olet aivan oikeassa Mari. Hyvää oli oma sato :) Ja mikäpä sen mukavampaa Elina, kuin suunnittelu ja haaveilu :O)

  VastaaPoista
 4. Painan "Tykkää"-nappulaa.

  Äiti

  VastaaPoista
 5. Kiitos äiti :) Täytynee yrittää lisätä tänne semmoinen nappula, jossain olen sellaisenkin nähnyt :)

  VastaaPoista
 6. Kiva lyhty, verkko ei peitä tuikkua sisäälä.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!