torstai 26. toukokuuta 2011

Omenankukkia

Olen jo parina iltana käynyt pihalla nuuhkimassa omenapuun kukkia. Toissailtana niitä oli puhjennut nupuistaan vasta kaksi, mutta nyt jo iso osa on innostunut kukkimaan. Meidän omenapuu on aika pieni, enkä edes tiedä mitä sorttia se aikoo syksyllä tuottaa, mutta ennen kaikkea se on OMENApuu, jonka kypsyvää satoa odotan jo vesi kielellä. :)

Ilokseni kuulin naapuriltamme, että rajalla oleva raparperi on meidän. Jee! :) En ole vielä sitä hyödyntänyt, mutta siipan kanssa puhuttiin jo raparperikiisselistä. *Slurps* Ja entäpä meidän kasvimaa? Siippa rakensi meille kaksi kasvimaalatikkoa, joista toiseen kylvin yrtinsiemeniä ja toiseen juureksia ja herneitä ja salaattia. Tällä viikolla näin ensimmäisten sirkkataimien sieltä jo nostavan päätään. Kevät on totisesti mahtavaa aikaa!

PUUTARHAINTOILU SEN KUN JATKUU, sillä piipahdin iltakylään ystäväni luokse viime pyhänä. Vein hänelle helmililjoja äitini superkukkapenkistä ja sain vastineeksi aikamoisen valikoiman perennoja. Kukkamaatani pääsee rikastuttamaan tämmöinen katras:

* Ruohosipuli (pääsee kasvimaalle)
* Akileija
* Asteri
* Ketoneilikka
* Kevätpikkusydän
* Kevätvuohenjuuri
* Tulikellukka
* Kääpiökurjenmiekka
* Hopeapiippo
* Suikeroalpi
* Viiruhelpi
* Unikko
* Raunioyrtti
* Vuohenkello

Voi onnea sentään :) Löysin hyvän multaisan paikan talon reunustalta, johon meinaan penkin rakentaa. Alkukeväästähän minulla oli komeat suunnitelmat kukkapenkin muodostamisesta, mutta taidan hylätä sen ja tehdä perinteisen pitkulaisen penkin.

Hauskaa viikonjatkoa toivottelen!

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan siltä kuin nauttisit elämisestä siinä talossa. Kivaa!
  Äiti

  VastaaPoista
 2. Puutarha on edelleen parasta :).

  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa lukea puutarhajuttujasi, kun niistä huokuu tuo ilo ja innostus :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!