tiistai 9. maaliskuuta 2010

Virkattu kirjanmerkki


Tällaisen kirjanmerkin sain aikaiseksi, kun inspiraatio iski vierailtuani Silmun sivuilla. Alkuperäisen mallin ohje löytyy täältä. Koukkuna käytin numeroa 1,5 ja lanka on taas perinteinen virkkauslanka, jonka vyöte on kadonnut. :/ Jos intoudun tekemään näitä enempi, niin käytän ohuempaa koukkua ja lankaa, sillä tästä tuli aikasmoinen paksukainen. Oli kuitenkin hauska ja helppo malli kokeilla. Muistelen tehneeni samalla -joskin yksinkertaisemmalla- mallilla lakanapitsit ystäväpariskunnan häälahjalakanoihin. Niitä pitsejä virkkasinkin reilusti yli vuoden.. Ei enää lakanapitsien virkkuuta tälle tytsylle, paitsi ehkä pienemmässä mittakaavassa näin kirjanmerkkeinä. Mummolta perimäni pitsikirja on täynnä vaikka minkämoisia malleja, joita soveltaa samaan tarkoitukseen. Taidankin iltalukemisiksi selailla kyseistä kirjaa =) Tältä päivältä siis hyvää yötä.

5 kommenttia:

 1. Onpa kiva kirjanmerkki. Milloinkahan itse saisin aikaiseksi virkata edes yhden kirjanmerkin...

  VastaaPoista
 2. Onpa soma!
  Mulla olisi isoäidin perintönä ohuen ohutta virkkauslankaa...

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! =) Minullakin on yksi korillinen mummolta perittyjä virkkauslankoja, mutta kaikki ovat valkoisia tai beigejä. Mummo kun tykkäsi, että vaaleaa sen olla pitää. Saa nähdä, mitä niistä joskus tulee.. =)

  VastaaPoista
 4. Olisiko mahdollista saada tämän kirjanmerkin ohje suomennettuna? tai mistä sen löytäisi suomeksi?
  Ystävällisin syys-terveisin:
  minna.vainionpaa@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun saisi tuon pitsimallisen kirjanmerkkiohjeen suomeksi!Olen hakenut ohjeita moneen kauniiseen,ovat vain englanniksi.

   Poista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!