lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kirjanmerkki, kortteja sekä yksi patalappu


Nyt tuntuu olevan kirjanmerkkibuumi päällä. Yksi jos toinenkin on kysellyt Crochetroon mainion mallin suomennosta. Kuume iski minuunkin, joten oli pakko virkata ainakin yksi merkki. :) Kirjanmerkin saajakin on jo tiedossa, joten merkki ei jää nurkkiin pölyyntymään. Meillä on kirjanmerkkejä iso liuta jo ennestään, vaikka useimmiten merkin virkaa hoitaakin joku muu kuin oikea kirjanmerkki. Lempikirjanmerkkini on kukkanen. :) Sellaisen löytäminen kirjan välistä on mukavaa, etenkin kirjastonkirjan. :)

Poiketen alkuperäisestä mallista virkkasin alkuun ympyrän
Virkkasin siis 5 kjs ja suljin piilosilmukalla
1. Krs. 3kjs 19 p renkaaseen (=20 p)
2. Krs. 4 kjs, *1 p 1 kjs* toista kerroksen loppuun.
3. Krs. 1 Virkkaa ensimmäiseen kjs-kaareen *1ks 2 kjs 1ks* (=nirkko), toista *-* 19 kertaa. 5 kjs, hyppää yhden nirkon yli ja ks seuraavaan nirkkoon.

Tämän jälkeen ohje jatkuu normaalisti 2. kerroksesta eteenpäin.

Alkuperäinen englanninkielinen versio löytyy siis Crochetroon sivuilta täältä. Ja sivupalkista Ohjeiden kohdalta löydätte tekemäni suomennoksen.

Huomenna matkustan Itä-Suomeen jalkapalloa pelaavan serkkupojan rippijuhliin. Askartelin hänelle kortin juhlan kunniaksi. Harvemmin askarteluliikkeistä löytyy poikien kortteihin sopivaa materiaalia, mutta tuon jalkapallokuvan löysin kuin löysinkin viime viikonloppuna, ja se on juuri oikeanlainen nuorelle pelaajalle. :)


Toisen kortin tein jo pari viikkoa sitten, sillä ystävälläni on syntymäpäivät ensi viikolla. Lahjaksi lähetän hänelle Bavaria-patalapun, jonka erinomainen ohjemalli löytyy täältä Marin blogista. Oli aikas mukava sitä väkertää, kun jälki on ihan erilaista, kuin mihin yleensä on patalapuissa tottunut :) Marin blogista löytyy myös ihania tyynynpäällisiä samalla tavalla virkattuna. Kannattaa käydä kurkkaamassa, sillä ovat todella kauniita. Saas nähdä, jäänkö itsekin tähän malliin koukkuun. :)

Mainittakoon tähän vielä semmoinen, että olemme illalla siipan kanssa lähdössä sikajuhliin! Enpä ole ennen semmoisissa käynyt, mutta vartaassa paistettua possua olen joskus Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla maistanut ja se oli todella herkullista. Jos tuo ilma ei tuosta parane, niin täytyy laittaa varmaan kumpparit jalkaan ja sydvesti päähän. Kivaa uskon olevan kelistä huolimatta. :)


Viikonloppuja!

3 kommenttia:

 1. Bavaria-virkkaus on tosiaan kivan näköistä, en ole vielä saanut mitään aikaiseksi sillä mallilla.

  Kirjanmerkit ovat meilläkin luokkaa karkkipaperi, kun ne aina loppuvat kesken.

  Sikajuhlilla on sikahyvää sikaa :J, hehhe.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kortteja olet tehnyt ja tuo kirjanmerkki olikin minulle jo tuttu malli ;) Sikahauskaa sikajuhlaa!!

  VastaaPoista
 3. Mulla on kirjan välissä milloin mikäkin kuitti tai muu lappu.

  Pitääkin kokeilla virkata näitä, kun on ohjein kotokielellä.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!