maanantai 16. tammikuuta 2012

Hattu 1 / 12 hattua

Tästä hatusta lähtee liikkeelle minun osallistumiseni tempaukseen, jossa tavoitteena on tehdä 12 hattua vuoden 2012 aikana. Tempausta isännöi Linda Ravelryn puolella ryhmässä nimeltä 12 hats in 2012

Juu, ja tottahan toki näin keskellä talvea on käyttöä hellemyssylle. ;) Tämä menee toistaiseksi odottamaan kevättä ja lämpimämpiä päiviä, ja pääsee sitten siskontyllerölle kevät/kesämyssyksi. Näin kyseisen mallin viime kesänä ensimmäistä kertaa ystäväni pienokaisella, ja ihastelin jo silloin tekeväni samantyylisen siskontytölle. Ohjeesta minulla ei ollut harmainta aavistustakaan ja oman epäonnistuneen yrityksen jälkeen vähän niin kuin unohdin koko jutun. Viime viikolla aloin huvin vuoksi selaamaan Novitan viime vuoden kesäkuvastoa, ja yllättäen myssyn ohje löytyi sieltä.


Tekniset tiedot: Novitan kesäkuvasto 2011, ohje nro 58. Lanka Novitan Puro Batik ja koukku kokoa 3,5 mm.

Innostuin eilen aikani kuluksi lukemaan Stitch'n Bitch'n Virkkaajan käsikirjaa Koukussa ihan alkuhöpinöistä alkaen. Useimmissa virkkauskirjoissa skippaan ne, kun olen ajatellut tietäväni kaiken tarvittavan virkkaamisesta. Miten väärässä sitä voikaan ihminen olla. Tähän asti minulle on nimittäin ollut hiukan hämärän peitossa se, mistä se koukun kokonumero oikeastaan muodostuu.. Nytpä sekin sitten selvisi, ja seikkailuni lankakaupoissa tulevat tästedes helpottumaan vallan suunnattomasti. Koukun koko määräytyy varren paksuuden mukaan, sanoo kirja sivulla 24. Ja tätä minä en tiennyt. En myöskään tiennyt, että neulepuikkojen koko lasketaan samalla tavalla. Ja että tästedes lankakaupassa en joudu välttämättä epäröimään, minkä kokoinen koukku langalle sopii, jos siinä on mainittu pelkät neulepuikkojen koot. Eilen aamuspäivällä koin siis todellisen ahaa - näinkö se meneekin - elämyksen.

Aina voi oppia jotain uutta! Jipii!! Voitte kuvitella, että tekisin parit kärrynpyörät täällä nyt, jos osaisin ;)

Ja kiitos LOL-tekstin kommenteista. Uskon että meissä kaikissa käsityöläisissä asuu pieni neule/virkkuugraffititaiteilija.

4 kommenttia:

 1. Kaunis hattu! Se on hyvä tehdä jo talvella nämä valmiiksi, niin ei pääse helle saapuessaan yllättämään :)

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mieltä siitä, että on mukavaa oppia uutta ja kannattaa lukea noiden opuksien alkuhöpinätkin huolella. Viimeksi opin sen miten uusi virkkauskerros aloitetaan tietyissä tapauksissa ilman ketjusilmukoita..

  VastaaPoista
 3. hieno on hattu :)
  taitaa nämä neule ja virkkaus puuhat olla sellasia että jos haluaa niin AINA voi oppia uutta... ja ainakin miusta se on ihan parasta!!

  VastaaPoista
 4. Jätä ne kärrynpyörät suosiolla väliin:)

  T. Äiti

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!