sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Käsipainon päällystys

Kerroin jokin aika sitten suunnittelevani siipan ruman käsipainon päällystämistä virkkaamalla. Päällystin painon "pallukat" tummansinisellä Fön-langalla. (Tuon Ö:n kuuluisi olla semmoinen O jonka päällä on viiru, mutten osaa näpytellä sitä tuosta Ö.n alta, höh) Koukkuna käytin uutta ostamaani 3,5 mm:n koukkua, jossa on terävä kärki. Ostin sen, kun sitä kovasti suositeltiin minulle neuletapaamisessa viime viikon lauantaina. Koukulla oli joku merkkikin, mutta muovipaketissa nimeä ei lue, joten en voi kertoa sitä teille. Hmph.

12 kilogramman käsipainon päällystys oli loppupeleissä hiukan haasteellinen. Virkkasin ensin ns. pussukat painoihin.
Pujotin pussukat paikoilleen ja tein sisäpuolelle erillisen palasen, jonka virkkasin paikoilleen. Se oli se haastava osuus, kun piti pidellä sylissä 12 kilon painoa ja taiteilla koukulla puuttuva palanen paikoilleen. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Olisin virkannut myös varren yltympäriinsä, mutta siippa epäili, että se voisi luistaa painoa nostellessa, joten painoon jäi sitten vielä tuommoinen tyylikäs teipattu varsi. :)

Vähän on huolta tällä hetkellä rakkaasta kolliherrastamme Mörköstä, joka ontuu toista tassuaan viimeöisen ulkoilun jäljiltä. Jos ontuminen jatkuu vielä huomenna, viemme sen eläinlääkäriin. Päivystys maksaa maltaita viikonloppulisineen, joten odotamme huomiseen. Nyt Mörkö nukkuu rauhallisesti, joten kivut eivät toivonmukaan ole kovin pahat. Pidättehän peukkuja Mörkyläiselle, että paranee vaivastaan pian.

4 kommenttia:

 1. Mukava saada joskus häiritseviä juttuja tuunattua kuntoon :).

  Tsemppiä kissalle..

  VastaaPoista
 2. ite en varmaan saisi "lupaa" tuunata painoja :D mahtava idea!!
  toipumisia mörölle!!

  VastaaPoista
 3. Täällä on koko laumalla peukut ja varpaat pystyssä Mörkön pikaiseksi paranemiseksi. Manta on myös pari kertaa ulkoa tultuaan ontunut/aristanut tassua, mutta se on tähän mennessä mennyt ohi 1-2 päivässä.

  Ja juu, painojen koristelu on niiiin hauska idea!

  VastaaPoista
 4. Mörkö kiittää kannustuksista ja minä kommenteista. Mörkön tassu on edelleen turvoksissa, mutta nyt se on sentään jo uskaltanut laskea painoa sille, joten tuskin murtumasta on kyse.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!