tiistai 1. toukokuuta 2012

Virkattu matto ja pihamaatunnelmointia

Kiitos Tossukommenteistanne! Ja tervetuloa mukaan uudet lukijat Pia ja Pitsienkeli!

Virkkasin monen mutkan kautta tällaisen maton tänään pihamaalla auringosta nautiskellen valmiiksi. Malli on sovellus, joka purkautui ja muotoutui ja taas purkautui ennen kuin siitä tuli valmis. Halusin tehdä vähän toisenlaisen maton, ja ensin aloitinkin virkkaamaan neliötä. Siitä ei tullut kiva. Sitten virkkasin perusympyrää, enkä ollut siihenkään tyytyväinen. Lopulta kaivoin käsityölehtiä esille, ja aloin etsimään pitsiliinoista sopivia malleja. Viisi ensimmäistä kerrosta ovatkin sitten Kauneimmat käsityöt-lehden pitsiliinaohjeesta ja loput päähän pälkähtänyttä soveltamista. Kerrottakoon, että tämä duuni on pyörinyt käsityönurkassa jo ainakin kolme kuukautta.


Mut nyyyt se on valmis. :)

Perjantaina siippani ilahdutti minua kukkauutisilla. Olen jo monena iltana käynyt talsimassa talon päädyssä krookuksia metsästellen. Lykin niitä nimittäin viime keväänä maahan ainakin 9 kpl. Mutta yhtään minun istuttamaani sipulia ei jaksanut nousta ylös. Sen sijaan vanha kanta, joka viime keväänäkin yllätti minut positiivisesti, oli perjantaina ponnistellut esiin. Ja minä menin heti kuvaamaan noita kaunokaisia.

Pihalle paistaa aurinko vielä hetken, joten lähden siitä vielä vähäksi aikaa nauttimaan.Hauskaa Vappua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Hieno matto, niitä on mukava virkkailla. Millaista 'lankaa' käytit?

    VastaaPoista
  2. Käytin Eco-ontelokudetta ja 10 mm:n koukkua tuossa.

    VastaaPoista
  3. Ihana matto!Kunpa osasin tehdä maton (tai ihan mitä vaan)ilman ohjetta. Mutta ehkä sekin taito karttuu mitä enemmän tekee...

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!