lauantai 10. syyskuuta 2011

Isoäidinneliökorvakorut ja hiukan puutarhailua

En tiedä, onko muilla samankaltaista kirjoitusinnon puutetta kuin minulla, mutta on ollut äärimmäisen vaikeaa vääntäytyä koneen ääreen. Nyt kirjoitankin sitten senkin edestä, sillä löysin ihanan idean Aarnilinnulta, joka oli bongannut idean Turusta joltain käsityöläiseltä. Aivan mahtava! Isoäidinneliöt kunniaan minimalistisella mittakaavalla. Pakkohan tätä oli kokeilla, sillä nöttöspurkissani oli juuri oikeanlaista lankaa ja koukkupurkissa oikean kokoinen koukku. Kiitos Aarnilinnulle idean esilletuomisesta!


Käytin korviksissa Cotton perle-lankaa ja koukku oli kooltaan 1,50.
Pitäisi vielä hankkia korvakorukoukut jostain, että pääsisivät käyttöön :)

Toissapäivänä huristelin ystäväni luokse kukkia viemisinäni. Vein hänelle ikivanhaa syysleimua, jota mummoni on istuttanut 40-50 vuotta sitten kotipenkkiin, sekä sitten pionia, joka niinikään on jotakin vanhaa kestävää kantaa. Tyhjin käsin en tullut kotiin, sillä viherpiipertäjäystävälläni on piha täynnä kaikkea kivaa.:) Tämmöisiä siis sain auton takapaksiin:

* Japanin esikko
* Lakritsayrtti
* Hopeahärkki
* Peurankello
* Kuolemattomien yrtti
* Ensi kesän pihan ylpeys/omituisuus: Vaaleanpunainen voikukka! Tämä pitänee merkata huolella, etten epähuomiossa ensi keväänä kitke sitä pois.. ;)

Nyt täytyykin viikonloppuna touhuta pihalla ja laittaa edellämainitut maahan. Kuolemattomien yrtti pääsee meille sisäkasviksi. Siitä kerrotaan Tuomiojantarhan sivuilla seuraavaa:
"Kiinalaiset käyttävät tätä yrttiä, jonka väitetään alentavan kolesterolia ja korkeaa verenpainetta.Sillä uskotaan olevan myös vastustuskykyä ja aineenvaihduntaa lisääviä vaikutuksia."
Itse en ole vielä yrttiä maistanut. Juurtukoon ensin rauhassa.

Kohtapuoliin suuntaan Lankamaailman käsityötapaamiseen. Edellisestä käyntikerrasta on vierähtänyt -hmm- 4 kuukautta, kun kesällä ei ole ollut aikaa mennä. Mielenkiinnolla odotan, millaisia lankoja siellä tällä kertaa esitellään.

Hauskaa viikonloppua teille kaikille!

3 kommenttia:

  1. Ole hyvä vaan ideasta:) Tänään Helsingin Kädentaitomessuilla törmäsin isoäidinneliökorvakoruihin myös eräällä myyntipöydällä, joten idea näyttää olevan mukavasti kierrossa sekä yrittäjillä että kotitarpeiksi virkkaavilla. Eikä sinänsä mikään ihmekään, kun isoäidinneliöitä vilahtelee catwalkeillakin ympäri mailmaa.

    VastaaPoista
  2. Totta. Käsityölehdetkin notkuvat isoäidinneliöohjeita :)

    VastaaPoista
  3. Nämä isoäidinneliö -korviset on aivan ihana idea. Mulla saattaa olla sopivaa lankaakin jemassa. Jos vaikka väsäisi tälläiset kuusikulmiovirkkailujen lomassa!

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!