perjantai 8. huhtikuuta 2011

Pitsijakkuni

Nyt se on vihdoin valmis!!! Jippiaijee!!! :D Voisin tehdä pari kärrynpyörää, sillä pitkäaikaisin projektini valmistui tänään 20 minuuttia sitten. Eli saanen esitellä pitsisen jakkuni:


Tästä olen kirjoitellut aiemmissa postauksissa ja tuskaillut milloin mitäkin pientä ongelmaa. Mutta siinä se nyt on, valmiina päälle laitettavaksi ja kaupungilla esiteltäväksi. Ja aikaa valmistumiseen kului.. hmm.. viisi vuotta. Tosin se lojui noin 4 vuotta täysin unohdettuna valkoisten mummolta perittyjen virkkuulankojen alla.


Neljässä vuodessa voi hyvinkin unohtaa, minkä kokoisella koukulla työtä on tehnyt, jos ei ole muistanut merkitä kokoa ylös. Tästä lähin siis muistan merkitä koon ohjeen kulmaan ylös, jos en käytä ohjeessa suositeltua kokoa. Tämän jakun kanssa koin mielenkiintoisia hetkiä huomattuani, että toisen hihan koko on aivan toista luokkaa kuin toisen. Purkuun meni juu.


Mallin ohje on Modasta vuodelta 2006 numerosta 2 nimellä lohenpunainen pitsijakku. Minun toteutukseni on virkattu koukuilla 2½ ja 3 ja langalla Marks & Kattens Bianca merceriserat. Kukkanapin jakkuun ostin jo syksyllä 2006, ja siitä lähtien se on pyörinyt käsityöpussini pohjalla. Nyt se vihdoin pääsi oikealle paikalleen. :)

Hykerryttää, kun pitsijakkuni on valmis.

Kehräisin kuin Mörkö - jos osaisin.

6 kommenttia:

 1. Onnittelut! Muistaakseni tässä oli jotain ongelmia myös tuon kuvion kanssa, mutta en mä ainkaaan huomaa mitään :-)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon :). Se ON muutes tärkeää, että muistaa virkkuukoukun, jolla on tehnyt tai sitten niitä koukkuja on oltava joka työssä kiinni...

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja kumarrus. =) Jatkossa muistan kyllä tuon koukun koon.. Ja Tintti: Se kuviovirhe on edelleen olemassa, mutta sitä ei onneksi huomaa =) Minäkään en enää ole sitä huomaavinani. ;) Nyt on taas pakko paastota isompien käsitöiden osalta, sillä parin tunnin päättelysessio eilen jumahdutti ranteen kipeäksi. :(

  VastaaPoista
 4. Jee! Voin aistia riemusi =)
  Nätti jakku :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!