lauantai 11. joulukuuta 2010

Peiton laajennus


Tämän viikonlopun käsityö"urakka" on ollut Mörkö-kissamme peiton laajennus. Virkkasin vuosi sitten uudelle perheenjäsenellemme pikkuruisen peiton kuljetuskoppaan alustaksi ja muutoin täällä kotosalla käytettäväksi. Rakas kolliherramme on nyt kuitenkin kasvanut pituutta ja korkeutta (ja ehkä pikkuhiukkasen leveyttäkin) vuoden aikana niin paljon, ettei peitosta ole mourullemme enää aluseksi. Kuvaa Mörköstä peiton päällä löytyy täältä.

Peiton laajennus on tehty "nöttösistä", joista kävimme Siipan kanssa mielenkiintoisen keskustelun toissa iltana:

Siippa: "Mitä ne on ne pienet lankakerät, joita löytyy nykyään pitkin kämppää? Onko ne jotain Mörkölle tarkoitettuja leluja?"
Minä: "Ne on nöttösiä."
Siippa: "Nöttösiä?"
Minä: "Se on yleinen termi virkkaajien ja neulojien blogimaailmassa."
Siippa: "Eli?"
Minä: "Tarkoittaa siis langanjämiä."
Siippa: "No miksi niitä sanotaan nöttösiksi eikä langanjämiksi?
Minä: "Onhan nöttönen paljon söpömpi sana kuin langanjämä."
Siippa: "No joo." (yhteistä naurua sanalle nöttönen)

Juu, ensimmäistä kertaa bongasin tämän termin muistaakseni Tintin luomuksista, mutta silloin tällöin sitä on vilahdellut muidenkin bloggailijoiden teksteissä. Ja kyllä. Nöttönen on hyvinkin paljon söpömpi sana kuin langanjämä. =)


Ja vielä hieman Mörkö-herran peitosta. Muuttomme lähestyy pikkuhiljaa ja olen vakaasti päättänyt, että Mörkö tulee viihtymään uuninpankolla. Sinne aion tuon laajennetun peiton sijoittaa sitten kun pääsemme uuden vuoden jälkeen taloa pitämään. Tänään kävimme jo viemässä laatikoita tupaan ja siellä oli kylpyhuoneremontti täydessä vauhdissa. Ilokseni huomasin, että remontti on hyvin kattava, kaikki kalusteet uusitaan, sillä vanha vessanpönttö oli sijoitettu tyylikkäästi ulko-oven viereen. Ehdotin siipalle vitsaillen, että siihen voisi istuttaa kukkia keväällä, mutta onnekseni hän ei suostunut. =)

2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista sanoistasi blogissani!:)
    Postauksesi oli hauska! Mörkö-herra on varmasti onnellinen kauniista peitostaan:)Blogissasi onkin paljon kauniita käsitöitä:)
    Oikein mukavaa kolmannen adventin jatkoa ja "nähtäillään"!;)

    VastaaPoista
  2. Pitäähän kissanpeiton kasvaa kissan mukana :).

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!