lauantai 29. joulukuuta 2012

Niskavuoren maillaKävi kuulkaas niin, että eilen tuli tömähdettyä töllöttimen ääreen, eikä siitä tullut pahemmin mihinkään sitten liikuttua. Katsottiin äidin kanssa ensin elokuva "Niskavuori taistelee" ja jatkettiin siitä sitten muilla filmeillä.

Tuon klassikkoelokuvan katsomiseen tuli ihan uutta ulottuvuutta, kun alettiin äidin kanssa huomioimaan, mitä kaikkea virkattua oli Niskavuoren väellä päällä. Vanhan emännän Loviisan hartioita koristi oikein nätti virkattu huivi. Koetin siitä löytää googlaamalla kuvia, mutten löytänyt kuin tämän kuvan. Ja se huivi, mistä nyt puhun oli valkoinen/vaalea, jonka reunaa koristi hauskat pikkupampulat.
 
Jatkossa syynään suomifilmit entistä tarkemmin, jos niistä saisi inspiraation johonkin kivaan. Mitä kaikkea voisikaan löytyä esimerkiksi iki-ihanaisista klassikoista: Katariina ja Munkkiniemen kreivi, Kulkurin valssi jne.. Oi oi, täytynee vissiin tehdä leffahankintoja vähän niinkuin vain virkkauksen vuoksi. ;)

Hyvää viikonloppua ja erinomaista loppuvuotta teille kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kiitos,samoin!
  Ja nyt minäkin haluan nähdä kaikki vanhat klassikot virkkausmielellä :D

  VastaaPoista
 2. Saman huomion olen tehnyt miekin, näistä kotimaisista klassikoista. Suomisen perheen mummilla on myös kaunis virkattu hartiahuivi.

  VastaaPoista
 3. Minä katsoin tällä viikolla kaikki nuo Niskavuoret, ja erityisesti Niskavuoren naisissa (v. 1958 versiossa) Loviisalla oli aivan upea virkattu huivi. Olen vanhojen kotimaisten elokuvien ystävä, muutamia elokuvia on dvd:nä hyllyssänikin.

  VastaaPoista
 4. Hauskaa, että te muutkin olette huomanneet saman. :) Minulla jäi muut Niskavuoret katsomatta, mutta täytynee pitää jonkin sortin maratoni joku viikonloppu ;)

  VastaaPoista
 5. HEI!Olen myös Niskavuori elokuvista tykkäävä ja virkkaava mummo ja katsellut just samon ajtuksin noita hartiahuiveja-röijyjä , löytyispä tosiaan niihin jostain mallit, ovat niin ihania näyttelijöiden harteilla.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!