tiistai 30. heinäkuuta 2013

Virkattu uniriepu

Meinaa kuulkaas käydä niin, että nurkkiin kertyy pikkuhiljaa kaikkea keskeneräistä. Aargh! Into aloittaa uutta on suunnaton, mutta noiden vanhojen teko silkkaa kidutusta.

Esimerkiksi Operaatio mekko on viittä sakaraa vaille valmis, ja tuoreelle serkuntytölle meinaamani juttunen kaipaili ainoastaan enää kolmea värikerrosta. Jaa että mikä juttunen? :) No.. Tarina juttusen takana meni niin, että 10.7 sain kuulla äidiltä serkun lähteneen synnytyssairaalaan, ja marssin innosta soikeana lankakauppaan ostamaan lankoja. En tiennyt, kumpi on tulossa, joten valitsin vähän kaikkia puuvillahyllystä löytyviä värejä.


Noo, sitten illemmalla sain viestin, että pikkuruinen neitonen on tullut sukuun. Ja siitäkös pähkäily alkoikin, että mitä minä nyt sitten tekisin? Ensi alkuun olin ajatellut helistinkuutiota kirjainkuvioilla. Hylkäsin sen ajatuksen melko pian. Sitten harkitsin myssyn tekoa. Senkin hylkäsin, kun halusin tehdä jotakin ihan uutta. Lopulta päätin virkata unirievun, ja googlailin virkattua riepua ja unirättiä löytämättä minkään sortin ohjetta. Minulla ei ollut lainkaan hajua siitä mikä unirätti voisi olla englanniksi. Lopulta päätin soveltaa. Otin pupunpäähän mallia Lauramaisen blogin pupuhelistimestä, tosin korvat virkkasin eritavalla luppakorviksi suoraan kiinni päähän. Myös silmät ja nenun virkkasin suoraan naamatauluun valkoiseen, jottei niitä pääse pienet nyrkit kiskomaan irti. Jatkoin virkkaamista lopulta neliönä. Ehdin ajatella olevani kovinkin kekseliäs ja harkitsin mielessäni, kuinka virkatuistä pupuräteistä tulisi hitti.

Suuntasin samaisena viikonloppuna sitten neuletapaamiseen, ja siellä eräs neuletuttu ihasteli olenko tehnyt pupun sillä ja sillä ohjeella, mikä Ravelryssä pyörii. Sanoin, etten löytänyt ohjetta sitten millään, vaan sovelsin.  Opinpa sitten neuletapaamisessa, että unirätti/riepu on ainakin Ravelryn maailmassa Lovey. Eipä olisi tullut pieneen mieleen :) Ja sieltä löytyykin jos jonkinmoista ohjetta pupunpäillä ja muilla hahmoilla, joten joku muukin on keksinyt virkata eläinhahmorättejä ennen minua... ;) Ja kokeilin juuri googlea syöttämällä sinne hakusanat Free Crochet Lovey Pattern - ja tadaa - ohjeita oikein pursuaa.

Unirievusta meinasi tulla UFO (UnFinished Object), sillä inspiraatio hiipui kerros kerrokselta. Tänään päätin ryhdistäytyä. Soitin serkulleni ja suuntasimme tänään illalla katsastamaan tuota tuoretta sukulaistyttöä. Sain siten kunnon vimman virkata hänen lahjansa valmiiksi ja toimitettua samalla myös kolmatta viikkoa lähetystä odottaneen vaunukortin, joka vilahtaa tuossa toissaedellisessä postauksessa. 

Tällainen tuli siis serkuntytön unirievusta:
 


 
Öitä kaikille!

12 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Hauska tuliaisidea vauvaperheeseen :) Ja kiva nähdä kohta valmis mekkosi - on ollut parinkin ystävän kanssa puhetta, että virkkaisi itselle mekon, jos olisi aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kun nyt vaan saisin inspiraation niiden sakaroiden virkkuuseen.. Kohta on pakko, sillä synttäreihini on enää kolmisen viikkoa aikaa.

   Poista
 2. Kiva rätti! Noitahan on muistaakseni myös Anneli virkannut (Annelin käsityöt), hänen räteissään oli vauva tai nalle isoäidinneliön keskellä. :) Aika usein käy noin, että luulee keksineensä jotain uutta ja mullistavaa, ja sitten joku muu on jo sellaisen keksinyt aikapäiviä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Kiitos vinkkauksesta, kävin heti kurkkimassa ja hienoja riepuja siellä olikin ynnä muuta kaikkea ihanaa.

   Poista
 3. Kiva idea vauvalahjaksi! Ostin tuollaisia valmiita kankaisia omille tytöille pienenä, mutta itse virkattu olisi ollut paljon parempi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen nähnyt paljon noita kankaisia ja olin melko tyytyväinen keksittyäni tuon virkatun version teon :))

   Poista
 4. Onpa sievä! Samantapaisia minäkin muutaman tein,ovat helppoja ja nopeita :)Ja varmasti uniikkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tulla kurkkimaan blogisi puolelta :)

   Poista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!