sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Operaatio mekko: nappilenkit

Olen ollut niiiiiiiin lomalla!


Operaatio Mekko valvotti minua eilisiltana. Olin liki viikon virkkaamatta sitä, sillä minulla oli työn alla (ja on yhä edelleen) vähän muuta. Eilen kuitenkin innostuin neuletapaamisessa virkkaamaan mekkoani ja jatkoin sen tekoa uudella tarmolla.

Mekon lonkero-olkaimet tuottivat päänvaivaa. Nappikiinnitys vaati kehittelyä, ja illalla puolen yön maissa päätin tarttua vielä koukkuun. Opin riemukseni rapuvirkkauksen niksit n. kk sitten tämän ohjeen myötä. Siihen asti olen vain lukenut ohjeista, että rapuvirkkaus tehdään ns. nurin päin ja miten milloinkin, eikä nuppini ole suostunut käsittämään, että miten siis muka häh? Mutta video-ohje kertoo sen niin hyvin, että tällainen tavallinen tampio on nyt aivan riemuissaan opittuaan vihdoin jotain uutta ;)

Jep. Mekon yläosa on nyt siis viimeistelty rapuvirkkauksella, ja reunukseen on tehty nappilenkit.


 Lonkerot pujotetaan nappilenkkiin, joka sitten taas pujotetaan napin yli.Olen käyttänyt samankaltaista nappikiinnitystä vihreän laukkuni kahvoihin muutama vuosi sitten, kun halusin mahdollisuuden vaihtaa kahvoja tarvittaessa. (Se olikin tarpeellista, sillä messuilta ostetut kahvat hajosivat aika pian).

Virkattuani nappilenkit jatkoin iltaa mekon sovittelulla ja tuumailulla. Helmassa riittää vielä virkkaamista, sillä se ylettää vasta reiteen asti. Mekko valmistunee kuitenkin ajallaan syntymäpäivilleni elokuun puoliväliin, vaikka touhuankin väliin kaikkea muuta.Taas tekee mieli jatkaa mekon tekoa, joten..

Heipparallaa tältä erää!

5 kommenttia:

Kommenttisi piristää aina, kiitos!