lauantai 1. lokakuuta 2011

Matka Trapaniin


Palasimme tänään takaisin Sisilian reissultamme. Vuokrasimme Trapanista ihastuttavan pikkuhuoneiston nimeltään Mamma Vera. Sen omistajat hakivat meidät lentokentältä, kun saavuimme puolen yön aikaan. Oli mukavaa, ettei tarvinnut miettiä kuljetusta kentältä sen kummemmin.Jo ensimmäinen aamu enteili hyvää, kun parvekkeen oven avattuani viereisen parvekkeen mummo toivotti minulle hymyillen: Buongiorno! Sen kummempia keskusteluja ei käyty, mutta tuli heti tervetullut olo. Englantia paikallinen väestö ei paljonkaan puhu, joten lainasin kirjastosta italian sanakirjan mukaan. Siitä oli apua ostaessani postimerkkejä, kun postivirkailija ei englantia osannut. Hän oli mielissään, kun sönkötin: " dieci francobollo..ööö.. Finland?"

Sen verran tunnollinen työntekijä olen nyt tänä syksynä ollut, että podin flunssankin sitten matkan aikana. Nokka punaisena porskutimme pitkin Trapanin katuja, sillä siippakin vilustui sopivasti reissun ajaksi. Ensimmäisenä päivänä olimme molemmat tolpillamme, mutta seuraavana päivänä käperryin sängynpohjalle, kun kuumettakin taisi olla. Harmitti, kun hyvää loma-aikaa meni sillä tavoin hukkaan.


Viimeisenä päivänä suuntasimme lautalla Levanzon saarelle, josta huoneistossamme oli esite. Pikkusaaren rannat olivat houkuttelevampia uimiseen, kuin Trapanin jokseenkin törkyiset turistirysät. (Tosin sesonkiaika taisi olla jo aika ohitse, sillä kaupunki oli melko rauhallinen). Siipan sukellellessa kahlasin rannalla ja keräsin lempimatkamuistojani - kiviä. Koska meillä oli vain käsimatkatavarat, jouduin vähän karsimaan kivivuortani, ja jätin pari kiveä muistoksi meistä parvekkeemme nurkkaan :)

Hyvät muistot jäi reissusta, ja kotimaahankin oli kiva palata, kun aurinko paistoi täydeltä terältä. :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!