lauantai 14. toukokuuta 2011

Ostoksilla

Kirjoitin edellisessä tekstissä, että koukulla pyörii virkkausringin pitsitempauksen innoittamana pitsiliina. Malli on taas bongattu Ravelryn innoittavasta maailmasta, ja ohje löytyy täältä. Koukku on edelleen sama perintökoukku kokoa 1.75 ja lanka samaa vaaleaa perintölankaa kuin edellisessäkin virkkuussa.

Toiset kykenevät siihen, että he tekevät samalla mallilla useampia liinoja. Minä kyllästyn helposti. Sen huomaa erityisesti siitä, että ensimmäisen saan valmiiksi nopeasti ja toisen valmistuminen kestää.. ja kestää.. ja kestää.. ja valmistuu ehkä puolen vuoden päästä jos silloinkaan. Kaipaan vaihtelua, vaikka joku malli olisikin ihan oikeasti superkiva. Mallin nimi on Winter's Breath Doily.. Onneksi ei talven henkäyksistä ole enää kuitenkaan tietoa, kun kevät pukkaa päälle täyttä päätä. En ole vielä ehtinyt liinaa rässätä, mutta laitan kuvan silti (Prässätyn liinan kuvan lisään myöhemmin Lumoava Pitsi -tempauksen sivuille).

Mukana kuvassa poseeraavat lankakerät, jotka ostin tänään Lankamaailman neuletapaamisesta. Kävin siellä nyt ensimmäistä kertaa, ja taidanpa vaan mennä toistekin. Mikäs siinä virkatessa ja kaffetta juodessa. Blogitutunkin tapasin nyt livenä. Koottujen tekeleiden kirjoittaja osti hänkin ihania lankoja ja kutoi kaunista viheriää Revontulihuivia. Itse en ottanut mitään keskeneräistä työtä mukaan (minulla ei oikeasti edes ollut sellaista!), vaan marssin putiikkiin vaaleanpunainen virkkuulanka mielessä ja perhosohje laukussa. Hiukan sain sitä edistymään. Vartalo tuntosarvineen ja toinen siipi on jo virkattu :)

Tässä samalla tuijotan Euroviisuja. On se aika hyväntuulinen ohjelma. Pistää hymyilyttämään.

Mukavata viikonlopun jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Sama vika täällä, eli saan harvoin piiskattua itseni tekemään samaa mallia uudestaan ja uudestaan...paitsi ♥miniälle♥, jos hän mielii vaikka kymmenen pipoa :).

  Kivaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo liina. Minäkin olen nyt jotenkin jäänyt enempi koukkuun tuohon virkkaamiseen, se on vaan niin paljon kätevämpää, yksi silmukka ja koukku, kulkee paremmin laukussakin mukana.. :)
  Olen miettinyt myös noita neuletapaamisia, mutta olen niin kova jännittäjä, että tuollaiset sosiaaliset tilanteet kauhistuttaa...

  VastaaPoista
 3. Kiva oli nähdä Aava tuolla.
  En minäkään ole tuolla käynyt kuin tämän kevään. Hyvin tuohon porukkaan on päässyt mukaan, ikäjakauma kun on 9 v - 80 v (tämä on ihan oma arvio).

  VastaaPoista
 4. Niin joo ja tässä sen tapaamisessa viittaamani blogin osoite: http://annelinkasityot.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 5. Kaunis liina!
  Mä puolestani saatan tehdä samanlaisia liukuhihnalla rykäyksellä, mutta en sitten ehkä saa uudestaan intoa päälle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista ja kiitos linkistä -H-, täytyypä käydä kurkkaamassa =)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!