keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Isoäidin neliöitä

Tässä on peitto, jonka mummoni virkkasi:

Minä en nyt ole saanut mitään uutta valmiiksi, mutta tämän noin 15 vuotta vanhan peiton myötä pääsen aasinsiltaa pitkin kampanjaan, joka järjestetään nyt helmikuun alussa useammalla paikkakunnalla. Kampanjassa virkataan isoäidin neliöitä, joista kootaan maailman suurin tilkkupeitto syksyllä 2011. Iso peitto puretaan sittemmin pienemmiksi peitoiksi, jotka lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Lisää tietoa löytyy muun muassa täältä Novitan sivuilta. Mukana menossa myös Marttaliitto ja Tekstiiliopettajaliitto.

Kampanja käynnistyy ensi viikolla, kun tilkkurekka lähtee kiertämään ympäri Suomea keräten innokkaita virkkaajia sieltä sun täältä. Ilokseni huomasin, että työpäiväni päättyy sopivan aikaisin, kun rekka pysähtyy minun kotikaupungissani.

Isoäidinneliöistä saa aikaan vaikka mitä: Peittoja, laukkuja, koruja sekä tossuja. Siinä muutamia, mitä minä olen innoissani tehnyt. Tähän kampanjaan lähden siis todellakin mukaan, joten minut voi bongata ensi viikon tiistaina tilkkurekan uumenista. :)

Keväistä viikonjatkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Tiedätkö sinä tarkemmin, että voiko tuohon tilkkupeittotempaukseen lahjoittaa ihan yksittäisiä tilkkuja, vai pitääkö lahjoittaa kokonaisia peittoja? Kun Novita-lehdessä ainakin on minusta vähän epämääräinen se ohje, siitä pääsee sellaiseen käsitykseen, että pitää koota joko 24 tai 48 palan kokoinen peitto, jonka lahjoittaa tuohon tempaukseen. Itse voisin osallistua niin, että tekisin jämälangoista tilkun tai pari. Ehkä pitää käydä kysymässä asiaa tilkkurekasta, jos pääsen siellä käymään, kun tulevat Ouluun.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen miettinyt pitäisikö osallistua tuohon. En ole virkannut noita neliöitä sitten ala-asteen, mutta äkkiäkös sen taas opettelee.. =)

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun selvensit asiaa Mari. Minä olin siinä luulossa, että yksittäisten neliöiden virkkaaminen riittää. =) Tekstiiliopettajaliiton sivuilla on maininta "Virkkaa isoäidinneliö tai koko peitto". Eli hiukan ristiriitaista tietoa on tarjolla. Sen sain kuitenkin selville, että peittoja voi luovuttaa syyskuulle asti. Ja rekasta selvinnee lisää sitten kun sinne pääsen.

  VastaaPoista
 4. Juu, ja tekstiiliopettajaliiton sivuilla on linkki tiedotteeseen, jossa sanotaan, että tilkkurekkaan voi tulla "virkkaamaan tai neulomaan tilkkuja" - siis nähtävästi siihen peittoon saa lahjoittaa myös neulottuja tilkkuja, ei ainoastaan isoäidinneliöitä!

  Innostuin itse viime yönä virkkaamaan noita neliöitä, ajattelin kiikuttaa suoraan sinne Tilkkurekkaan, toivottavasti ottavat siellä vastaan... Laitoin Novitalle mailia, jossa kyselin tuosta tarkemmin, mutta eihän niillä ole tapana vastata asiakkaitten sähköposteihin.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!