tiistai 11. kesäkuuta 2013

Lempilankakauppa

Marssin eilen töiden jälkeen sadetta uhmaten kohti lankakauppa Kerää, jota on lehdissä kehuttu ja jossa minun on pitänyt vierailemani jo kauan aikaa sitten.

Olin kuin kissa pistoksissa koko päivän töissäkin, sillä mieleni laukkasi tulevan mekkoni ketjusilmukoissa ja pylväissä. Olin jo netistä katsonut langan, jota ostan, mutta lopulta lankojen äärellä iski hetkittäinen valinnan vaikeus. Se vaaleanvihreä lanka oli makuuni lopulta aivan liian hailakkaa, jopa kellertävää. Vaaleanvihreän vieressä oli kirkasta vihreää sekä tummempaa, ja sitten myyjäkin tuli avuksi. Näytin varmaan sen verran epätoivoiselta.

Jäin pohtimaan vaaleanvihreän ja tummanvihreän välillä, ja myyjä kehoitti minua ystävällisesti menemään  kerien kanssa ovelle, missä luonnonvalo paljastaisi todelliset sävyt. Ja kyllä. Tummempi vihreä alkoi tuntua yhä houkuttelevammalta, ja lopulta haalin liikkeestä kaikki 10 kerää mukaan. Yksi napattiin näyteikkunastakin!

Kassalla ilahduin positiivisesti, sillä mekkoni ainekset paketoitiin silkkipaperiin ja sujautettiin sitten paperikassiin. Olin aivan myyty, että oikein silkkipaperiin! Ehkä se paketointi, ehkä vihdoin saamani langat, tai sitten se koko kauppa aiheutti sen, että liikkeestä poistuttuani olin vakaasti sitä mieltä, että olen löytänyt lempilankakauppani. Hymyilytti vaan niin maan perkuleesti, kun lampsin vielä kangaskauppaan ostamaan leveän silkkinauhan mekkooni.

Ja aloittanut olen. Operaatio mekko saa siipan hulluuden partaalle, sillä minä en kykene tällä hetkellä puhumaan mistään muusta kuin siitä. ;)

7 kommenttia:

 1. Kerä on minunkin lempikauppa, ehdottomasti! Innolla odotan, miten ihana mekosta tuleekaan...

  VastaaPoista
 2. Minäkin virkkaan paraikaa Cataniasta mekkoa. :) Minä en tykkää yhtään, että kaupassa pakataan ostokset, minulla on aina oma kangaskassi, reppu tms. mukana, alkaisin varmaan kiljua hysteerisesti, jos minun lankani pakattaisiin ensin paperiin ja sitten vielä paperiin. ;) Joissakin kaupoissa joutuu sanomaan kahdesti tai kolmestikin, ennen kuin myyjät uskovat, ettei ostoksiani saa pakata minkäänlaiseen pussukkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Saunan sytykkeeksi taitaa päätyä tuokin silkkipaperi sitten lopulta. Kotona oli vähän semmoinen synttärifiilis kun avasin rapisevan paketin ja pääsin lopulta tositoimiin. :)

   En vieläkään ihan varmuudella tiedä, millainen mekostani tulee, mutta hiljaa hyvä tulee :)

   Poista
 3. Ihana vihreä! Mielenkiinnolla jään odottamaan valmista mekkoa, on sen verran hieno luonnos!

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkään asioida Kerässä! Kaunista lankaa ja ihastuttava malli. Jään odottamaan seuraavaa postausta :O)

  VastaaPoista
 5. Kaunis väri. Minä tykkään kauniisti pakatusta tavarasta, on se sitten koru tai lankakerä. Rapisevan paperin avaamisesta tulee juhlatunnelma. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!