keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Halauksia pimenevässä illassa

Virkkasin elokuun alkupuolella kultakalan, ja täytin sen sukankärjellisellä virmajuurta. Sukankärjellisellä tarkoitan parittomasta sukasta leikattua kärkeä, jonka sisään on laitettu lusikallinen kuivattua virmajuurta. Ompelin kärjellisen kiinni ja sujautin kultakalan täytteeksi.

Ohje on Lesley Stanfieldin kirjasta Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja. Olen virkannut samaa ohjetta mukaillen ahvenen rakkaalle kolliherrallemme Mörkölle.

Kultakala ei kauaa ehtinyt minun hyppysissäni olla, vaan jatkoi matkaansa Esmeralda-neitosen nutusteltavaksi. En edes muistanut ottaa kultafisusta kuvaa.


Ystäväni lähetti sittemmin kuvia kissaneidostaan ja sen hellistä hetkistä kultakalan seurassa. Kalan muoto jää Esmeraldan varjoihin, mutta tuo oranssi se noiden karvaisten käpälien välissä kuitenkin on. ;) Kovin on kuulemma ollut kissatytön mieleen tämä uusi lelu.

Slurps!

Ruskaa pukkaa, 
vaahterat helottaa tulipalonpunaisina 
Ja tänään on loimottanut aurinko!Sain vielä äskettäin ystävältä tuoreemman kuvan, jossa näkyy koko kala  :)
Hyvää lokakuun alkua!

4 kommenttia:

 1. Mainio kala!Ja myös minulta löytyy kyseinen ihana kirja.Tulokset vain ovat olleet kovin laihoja :)
  Kiitti ed. postauksen linkeistä!Kävin niissä ihasteleen ja palaan vielä takaskin...wow,mitä töitä sieltä löytyykään.

  VastaaPoista
 2. Mistähän sitä semmoista virmajuurta saa ????? En ikinä ole kuullutkaan semmoisesta, mutta meidänkin kissat varmaan tykkäis siitä.Esmeralda ainakin näyttää rakastavan sitä. On muuten aikalailla saman näköinen kuin meidän Mausu-neiti

  VastaaPoista
 3. Hei hoi ja kiitos kommenteista :) Marika: Minulla on nyt edellisen postauksen viimeisestä linkistä yksi mallitilkku koukulla, tiskirättiä suunnittelen :)
  Sude: Virmajuuri tunnetaan myös nimellä Valeriana. Haisee minun nenääni turkasen pahalta, hikiselle sukalle ja vähän ällömmällekin, mutta tuossa kalan sisällä se ei onneksi niin kovasti lemua. Meidän virmajuuret on kerätty Kotkan yrttipuistosta pari kesää sitten. Uskon, että luontaistuotekaupasta voisi saada myös. Jostain luin, että kollikissat siitä erityisesti tykkää, mutta kyllä tuo Esmeraldakin on siihen ihan hullaantunut ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos linkeistä. Nappasin heti muutaman muistiin.
  Tuossa leikkikuvassa kissan notkeus tulee hyvin esille. Hauska kalalelu :O)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!