tiistai 16. lokakuuta 2012

Tiskirätistä pitsivyöksi

Mikään ei virkatessa ole mielestäni hauskempaa kuin se, että jotakin uutta virkatessa ja valmistunutta pintaa katsellessa mieleen pulpahtaa ajatus: "No mutta tästähän voisikin tehdä vaikka Poronpään / Säärystimet tms! Näin kävi taas, kun aloin virkkaamaan testipalasta eli tiskirättiä. Ohjeen nappasin täältä löytyvän kirjan sivulta 37 ja mallin numero on 94.

Aloitin punaisella puuvillalangalla virkkaamisen. Ensimmäisen kukkarivistön valmiiksi saatuani vääntelin palaa käsissäni ja tuumasin, että tässähän on se vyön malli, jota olen  haeskellut! Eli olen jo pitkään ajatellut virkkaavani itselleni vyön, mutta sopivaa mallia ei vaan ollut ilmaantunut.
Punainen tiskirätti pysähtyi siihen paikkaan, sillä tarvitsin samaista punaista converse-tossujen raitoihin. Sitten itse lankaakin oli enää niin vähän, että tuo punainen jäi vähän niinkuin mallitilkuksi.. 

Mutta pitsivyö lähti etenemään. Viimeistelin vyön lopulta nirkkoreunuksella ja vyönsoljen löysin lopulta nappilaatikostani. Ehdin itse asiassa ostaakin vyönsoljen, kun en muistanut, että minulla oli solkia jo ennestään, ja tämä tähän päätynyt oli lopulta paljon parempi kuin se ostosolki..

Tiskirätistä päädyttiin siis näiden mutkien kautta pitsivyöhön. Vyö pitäisi vielä tärkätä, kun on aika luiru, mutta ehtiihän tuon. :)


Mukavaa viikonjatkoa!!!

1 kommentti:

Kommenttisi piristää aina, kiitos!