lauantai 14. syyskuuta 2024

3 virkattua barbin vaatetta

Viime viikonlopun kuvausten jälkeen virkkasin loppuun yhden mekon ja viimeistelin kahdesta kuusikulmiosta tehdyn jakun. Lankojen päättely ja nappien ompelu kun tuppaavat aina jäämään, sillä ne eivät kuulu millään tavoin suosikkihommiini. 


 

Kuluneen viikon aikana virkkasin myös pidemmän mekon ohuista virkkauslangoista. Käytin kohopylväitä saadakseni mekon yläosaan joustavuutta.

 Niskalenkin kiinnitys helmellä tuo mekkoon mielestäni vähän juhlavuutta.

Tein myös pääkoristeen, jonka asettelin kuvausten ajaksi barbin päähän. Sinisen kukan ohje on kirjasta 100 virkattua pitsikukkaa.

Ideat vaatteisiin ammennan pinterestin syövereistä. Olen tallentanut kuvia sinne yli 300! Kun sitten lopulta alan jostakin kuvasta innostuneena virkkaamaan, tulee lopullisesta tuotoksesta ihan omanlaisensa vaate. Nämä ovat kyllä mukavia pieniä projekteja, joihin pääsen soveltamaan vuosien varrella oppimiani juttuja.

Tuplaten-projekti on nyt ollut tauolla, sillä sen jatkamisen osalta mietintämyssy on vielä päässä. Tulevaisuus näyttää, millaiseksi se projekti lopulta muodostuu.

Kivaa viikonloppua kaikille!


lauantai 7. syyskuuta 2024

Virkattuja barbin vaatteita

Olen tämän vuoden aikana silloin tällöin virkannut vaatteen jos toisenkin.

Koska tänään on ollut jälleen aurinkoista, otin kuvia valmistuneista tuotoksista. Joukkoon mahtuu niin bikinit, paitoja kuin mekkojakin. 


 


Niin paljon kuin näiden tekemisestä tykkäänkin, on pakko yhden vaatteen tekemisen jälkeen lepuuttaa kättä monta päivää, mikä harmittaa kovin. Mutta hiljaa hyvä tulee.







Onhan näitä näköjään taas kertynyt. Pari vaatetta odottaa viimeistelyä, joten niistä kuvia sitten joskus. 

Hyvää viikonloppua kaikille!

tiistai 3. syyskuuta 2024

Syyskuinen ilta

 


Ja niin koitti syyskuinen ilta. Puin valjaat Myrnalle eteisessä ja se tyytyväisyyttään kehräten ei olisi millään malttanut pysyä aloillaan. Kannoin Myrnan menninkäisen penkkiin kasvien sekamelskan keskelle, sillä halusin kissan keskittyessä laiduntamiseen suunnitella mihin lykkäisin vasta hankitut punahatut ja syysvuokot sekä ne parit pörriäiskasvit. Myrna johdatti meidät tunkiolle, missä huomasin perunanvarsien kadonneen jonnekin. Täytyy myöhemmin penkoa mullan alta selvittääkseni, tuliko reippaasti jääkaapissa itäneistä potkoista satoa. Kurpitsakokeilut meni ihan persiilleen, sillä joku söi kukat ennen kuin niistä ehti edes toivoa satoa. Käppäiltiin ovelle, missä tytsy teki u-käännöksen suunnaten betonilaatoille pesemään itseään. Ei mennä vielä, se tuntui sanovan. Istahdin tähän portaille kirjoittamaan ja kuuntelemaan käpytikkaa. Ja yhä jatkuu tämä syyskuinen ilta.

sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Syyskuun 1. pvä

Pikkiriikkisestä takapihan kanttarellisadosta innostuneena päätin kokeilla kanttarellien virkkaamista. Into riitti lopulta peräti kahteen kokeiluun.

Ja sitten intouduin näin syyskuun ensimmäiseksi virkkaamaan François sammakkoiselle kurpitsa-asun, joita yleensä lienee enemmän näkyvillä lokakuun lopulla.


 Tämmöisin pienin projektein ja suunnitelmin, yö ulkona nukkuen ja elokuulle jäähyväisiä jättäen meni tämä viikonloppu.

Kivaa syyskuuta kaikille!