sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Istuskelunurkkaus

 Haaveilin keväällä istuskelunurkkauksesta menninkäisen penkin tuntumaan. 

Siellä se nyt on! 

Yllänäkyvä sammalleimu saatiin siirrettyä kokonaisena mättäänä pienestä penkistä tuohon luumupuun juurelle. Eipä uskoisi, että noin kaunis mätäs ehtii vuodessa muodostua kahdesta ruukullisesta sammalleimua. 
 
Tuolit on hankittu jo pari vuotta sitten ja sopivat nurkkaukseen mielestäni erinomaisesti. Pöytää vielä kaipailevat kaverikseen, joka sekin on isännällä työn alla. 
 

Löydettiin nimittäin kiva kanto, jonka pinta on nyt hiottu ja saa vielä polykarbonaattilevyn pintaansa. Siihen kelpaa sitten laskea kaffikupposta ja aloitella loma-aamuja, kunhan muistaa laittaa hyttyskarkottimen töihin vähän ennakkoon.. Ollaan jo ehditty huomata, ettei rennostaa istuskelusta tule mitään ilman sitä. 
 
Käsityörintamalla on tänä keväänä edennyt yksi projekti, josta teen oman postauksen sitten kun se valmistuu. :)
 
Siihen asti taidetaan mennä kukkarintamalla, sillä täältä blogista tykkään itsekin käydä kurkkimassa, mitä milloinkin on tehty. Esimerkiksi tämä etupihan kukkapenkki, joka on 5 vuoden sisällä muuttanut muotoaan melkoisesti. 4 vuotta sitten se raivattiin täysin ja tein siihen *kliksuti*kivireunuksen*klik* 
Eihän se pidemmän päälle pelittänyt. Tällä hetkellä olen penkkiin erittäin tyytyväinen.
 
Laskin, että siellä kasvaa 19 erilaista kasvia. Sammalleimua on kolmea väriä ja tähän aikaan ne kukkivat ihanasti ja tuoksuvat ilmeisesti niin herkullisille, että rakas kolliherra Mörkö on käynyt niitä maistelemassa pariin otteeseen. 
 
Myös korallikeijunkukat kukkivat, ovatkin aika herkännäköisiä söpöläisiä.

 Menninkäisen penkissä sen sijaan tänä keväänä istutetut lehtoakileijat kukkivat parhaillaan.

 Taustalla ylemmässä tänään otetussa kuvassa helottavat keltapäivänliljat, joista menninkäisen penkki oikeastaan sai kliksuti*alkunsa*klik. Joskaan silloin se ei vielä ollut nimeltään menninkäisen penkki, joka siitä tuli vasta ensimmäisen menninkäisen mökin valmistuttua. Nyt kun katson kuvia kolmen vuoden takaa, niin aikamoinen muutos on tapahtunut. Moni kasvi on vaihtanut paikkaa ja lisää on tullut ihan hurjasti. Pinta-ala on moninkertaistunut ja olen havahtunut huomaamaan, että kukkapenkki näyttää mukavammalta, kun kasveja istuttaa vähän tiheämpään. Täydennystä viime vuoden istutusten lomaan onkin tullut hankittua melkoisesti. 
 
Tänä vuonna penkkiin lykkäämieni kuunliljojen toivon ensi vuonna röyhähtävän kasvuun, sillä nyt ne vasta tuntuvat asettuvan aloilleen ja tutustuvan uuteen asuinalueeseensa.Yksi ujostelee niin kovasti, että lymyilee visusti mullan alla. Verikurjenpolvetkaan eivät ole vielä kunnolla kotiutuneet.
 
Koko menninkäisen penkissä kasvanee kaikkinensa viitisenkymmentä lajiketta ja seurailen mielenkiinnolla, mitkä niistä jatkavat kasvuaan vuosien saatossa. Ehkä kolmen vuoden päästä palaan tähän postaukseen hämmästelemään, miten penkki on muuttunut.

Semmoisen jutun vielä kirjoitan itselleni ylös, että tällä viikolla istutin 3 pensasangervoa kuolleiden tuijien tilalle, jos tätä joskus pohdin. :)

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!