lauantai 17. helmikuuta 2018

Kissatalouden kasviratkaisuja sisätiloihin

Tässä postauksessa on sisustusajatuksiani ja vinkkejäni vihreämpään kissatalouteen.

Rakas kolliherrani Mörkö rakastaa kukkia kuten minäkin. Meidän näkemyksemme kukkien rakastamisesta vain poikkeaa toisistaan kuin yö ja päivä.. Mörkön tapa hoitaa kukkia maistelemalla ei miellytä minua - ei sitten yhtään.
Iltakävelymme saldoa viime syyskuulta. Rakas kolliherra Mörkö lempparipuuhassaan.

Siksipä näin muuton myötä päätin, että huushollin uudet kukkaratkaisut tulevat olemaan niinsanotusti Mörköturvallisia: Syötävät kasvit suojaan ja esille vähän toisenlaisia viherratkaisuja.

Ensimmäinen askel oli siis esittelemäni virkattu kaktus, jonka ohjeen löydät *kliksuti*täältä*klik*. Kaktus on nyt noin viikon ajan saanut olla ihan rauhassa Mörköltä, vaikka arvelin sen ihastuvan virkattuun pintaan ja sieppaavan kaktukset leikkeihinsä.

Ja auta armias, kun sain ystävänpäivänä tulppaaneja.. Rakas kolliherra Mörkö oli aivan ihastuksissaan. Huomattuani tuon ihastuksen purkautumisen kukkamaljakon ympärillä häärivän kissan muodossa, tulppaanit päätyivät suljettujen ovien taakse.

Tehokkain ratkaisu onkin siis suljetut ovet. Voi blääh ja vielä kerran BLÄÄH!

Mutta! Toinen kissatalouden ratkaisuni on idea, josta paikallinen kukkakauppias vinkkaili kesällä: Kukkaistutus lasimaljaan. Löysin kuin löysinkin kirppiskierroksella pyöreän Pentikin lasimaljan, jossa alunperin oli sisällä kynttilä sekä sinisiä ja lyijynvärisiä koristekiviä. En tykännyt lyijynvärisistä koristekivistä, joten erottelin kivet toisistaan ja jätin maljaan vain siniset koristekivet. Niiden seuraksi laitoin vielä pari matkamuistokiveä sekä joskus kauan sitten serkulta saamani simpukan. Kasveiksi valikoitui Tillandsiakasvit, joista olin haaveillut jo jonkin aikaa. Toistaiseksi tillandsiat ovat saaneet olla maljassaan ihan rauhassa, sillä asetelma valmistui 13.2.

 
Turvallisen majapaikan kasveille tarjoavat kissoilta myös erilaiset amppelit. Meidän taloudessamme amppeleiden virkaa hoitaa kauan sitten ostamani lintuhäkki sekä vastikään tillandsian hakureissulta Plantagenista löytynyt pyöreä amppeli. Nostamme ne jossain vaiheessa sen verran korkealle, ettei rakas kolliherra Mörkö saisi päähänpistoja.

Muita hyödyntämiäni ratkaisuja ovat tekokasvit.
Ostin nimittäin muovisen orkidean. Hetkisen aikaa harkitsin virkkaavani orkidean itse, sillä netti on pullollaan ihania ohjeita, mutta päädyin tältä osin nyt helpompaan ratkaisuun. Mietintämyssyssä on ollut myös jonkinlaisen saniaistyyppisen tekokasvin hankinta. Minulla on ennestään yksi oikea orkidea, jota on maistettu. Voit lukea siitä *kliksuti*täältä*klik.

Ja lopuksi vielä yksi ajatus, joka on toteutusta vailla: Kasviaiheiset julisteet. Niillä saanen vehreyttä vielä lisää. Haaveissa on peikonlehti-julisteet, joiden sijoittamista suunnittelen olohuoneen seinälle.

Ideani olen poiminut sieltä täältä. Toivon kovasti, että niistä on apua sellaisille, joiden kissa tykkää liiaksi kasvien maistelemisesta. Lisäkuvia ratkaisuista laittelen ehkä sitten, kun amppelit ovat korkeuksissaan ja sisustustaulut hankittu ja paikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!