lauantai 21. maaliskuuta 2015

Ikuisuusprojekti - villainen liivimekkoni

Tuntuu siltä, että viime aikoina iso osa kirjoituksistani käsittelee töitä, jotka on aloitettu kaauan kauan sitten ja nyt viimein ne on saatu valmiiksi tjsp. Tämä kirjoitus ei tee siinä poikkeusta, sillä taas on yksi ikuisuusprojekti saatu valmiiksi. JIHUU!

Ajattelin syksyllä lankoja ostaessani että teen itselleni talveksi liivimekon. Heh, kevääksi tämä sitten valmistuikin. :) Ohut lanka ja vinha visiointi (Visiointi pitää sisällä virkkaamisen, purkamisen, virkkaamisen ja purkamisen) aiheuttivat sen, että mekko ei valmistunutkaan ihan niin ripeästi kuin olin ajatellut.

Nyt se kuitenkin  on valmis. Mekon yläosa muodostuu neliöistä, joiden ohjeen löydät *kliksuti*täältä*klik.


 Tätä vaihetta kuvatessani sain seuraa rakkaasta kolliherra Mörköstämme. Valmis käsityö ja kamera ovat ilmiömäisiä kissan houkuttimia. Oletteko te muut huomanneet saman? :D


Mekon alaosan virkkasin kuviolla, jota käytin aikanaan vihreässä mekossani. Virkattuani neliöt yhteen virkkasin mekkoa alkujaan kiltisti kuviomallin mukaisesti yksinkertaisilla pylväillä alaspäin kerros kerrokselta. Jossain vaiheessa tuskastuin mekon hitustelevaan etenemiseen ja vaihdoin kaksoispylväisiin.

Tänä aamuna virkkasin mekon valmiiksi. Pujottelin satiininauhan miehustaan ja A Wot!

Se on siinä! 
Lanka: Gjestal Baby Ull, Koukku: 3,5 mm, Malli:oma


Kai tätä kevätmekkonakin voi käyttää? ;)

2 kommenttia:

Kommenttisi piristää aina, kiitos!