perjantai 25. huhtikuuta 2014

Reppureissausta

Vietin pääsiäisen ulkomailla.

Kävimme ystäväni kanssa ihailemassa tätä massiivista rakennelmaa, joka otettiin käyttöön vuonna 1889 Pariisin maailmannäyttelyssä.

 Muistelin kouluajoilta kerrottaneen, että tämä Gustave Eiffelin rakennuttama torni oli tarkoitus purkaa. Wikipedian kätköistä löysinkin seuraavanlaista tietoa:


"Kun Eiffel-tornin rakennustyöt saatiin viimeisteltyä 31. maaliskuuta 1889, monet Pariisin asukkaista kokivat suuren järkytyksen. Heidän mielestään torni ei sopinut lainkaan Pariisin katukuvaan ja he vaativat tornin välitöntä purkamista, mutta Eiffel oli jo ehtinyt hankkia luvan pitää torni pystyssä 20 vuoden ajan, kunnes vuonna 1909 tornin omistus siirtyisi Pariisin kaupungille. Alkuperäisten kilpailusääntöjen mukaisesti tornin täytyi olla helposti purettavissa, joten myös kaupunki oli jo alun perin suunnitellut hävittävänsä tornin määräajan umpeuduttua."

Noo, kuten itse voimme todeta, tottuivat pariisilaiset lopulta torniinsa, sillä saamme yhä vieläkin sitä ihailla.. ;) Emme kiivenneet torniin tällä kertaa, sillä jonoa piisasi kenties pääsiäisen vuoksi aivan liiaksi asti. Sen sijaan marssimme joen toiselle puolelle ottamaan tornista valokuvia.

Tein matkallani toki myös vähän käsitöitä.
Bambukoukku muassani virkkasin tyytyväisenä myös lentokoneessa. Virheitä palasessa on niin, että vilisee..! Virheet tuovat mukavaa lisähaastetta, jotta saan toisesta palasta tismalleen samanlaisen.. Ohjeesta poiketen palasessa on nimittäin yksi kerros liikaa, ja sitäkös tässä nyt olen toista palaa virkatessani hämmästellyt kovastikin..

Kerron työstä lisää sitten, kun se on oikeasti valmis.
Arvaako kukaan, mikä tuosta voisi tulla? :)

Flunssan kourissa olen nyt reissuni jälkeen majaillut kotona.
Oli liian pölyinen tuo Pariisi vissiinkin..

3 kommenttia:

  1. Voisin kuvitella tuon kesäpuseroksi..... Blogissani on sinulle haaste: http://timanttu.blogspot.fi/2014/04/haaste_27.html

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvä kuva Eiffel-tornista, olemme mieheni kanssa lähdössä Pariisiin 14.6 ja meillä on kyllä suunnitelmissä kiivetä tuonne.

    VastaaPoista
  3. Tuli aivan väärä linkki tuohon äskeiseen kommenttiin!

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!