torstai 9. toukokuuta 2013

Viehkottaret

Kävin Anttilassa silloin kun oli vielä lunta maassa. 

Suuntasin suoraan lankahyllyille.

Siellä oli hyllylokerollinen keriä, jotka sanoivat minulle viehkosti:

"Hei, ostathan meidät lankavarastoasi sulostuttamaan?"


No minähän ostin kokonaista kolme kerää noita viehkottaria. Minulla oli kuitenkin suunnitelma heidän varalleen. En alunperinkään aikonut jättää heitä vain lankavarastooni, vaan valmistaa jotain vaatevarastooni.

Surffasin ranskalaiselle suosikkisivulleni. Löysin hameohjeen, jonka mukaan aloin virkkaamaan niin vimmatusti. Kymmenen kerroksen jälkeen huomasin, että jokin mättää ja tuskastuin. Purkasin, kiukustuin, ja viehkottarista oli mielestäni kaupassa näkemäni kauneus tipotiessään. Etsin uuden mallin, ja aloitin pylväskierroksilla. 


Kerros kerrokselta viehkottaret alkoivat muovautua jälleen kauniimmiksi, ja muistin jälleen sen innon, joka minuun kaupassa iski.


Ja nyt on hame valmis. Viehkottaret tunnetaan putiikeissa nimellä Puro Batik, mallia pyöritteli 4 mm:n koukku ja ohjeen löydät näiltä sivuilta. Sivuilla on paljon paljon muitakin ihanuuksia. 


9 kommenttia:

 1. Tiedän tuon tunteen,kun langat suorastaan vaativat päästä ostoskoriini.Kotona se tunne onkin mulla usein tiessään.. :)
  Mutta työsi lopputulos on aivan mahtava!!Kaunis lanka,kaunis kuvio!Ihan selkeästi vaivan arvoinen :)
  Kävin vilkaiseen ko. sivustolla ja siellä todellakin oli vaikka mitä...nyt ihan sormet syyhyää..mutta pakko hoitaa loppuun jo aloitetut työt ensin. Oonkin viettänyt päivän purkamalla,virkkaamalla,purkamalla.."vähän" tökkii..aika usein!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, tässä voi vedota virkkaajan lain kolmanteen pykälään: "Keskeneräisten töiden määrää ei tule mitenkään rajoittaa. Uusia töitä saa aloittaa aina, jos joku sukulainen/kummilapsi/ystävä/kuka tahansa tarvitsee esimerkiksi syntymäpäivälahjakseen jotain virkkaamaasi. Tai kun eteen tulee lanka tai ohje, joka kutsuu sinua. Tai jos jo työn alla olevat tökkivät. Tai jos vain sattuu haluamaan." ;)

   Poista
 2. Kyllä kannatti antaa viehkottarien vietellä, kun lopputuloksena on noin ihana hamonen!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!