maanantai 24. syyskuuta 2012

Vihreä "mansetti"

Jokin aika sitten facebookin Virkkaus-sivustolla julkaistiin kuva ihanasta valkoisesta kaulurista. Heti sen nähtyäni tuumin, että tuollainen minunkin on saatava. (Suosittelen muuten lämpimästi tuota Virkkaus-ryhmää, koska siellä pursuaa ideoita tyttärineen ja tyttärentyttärineen *ihastuksen huokaus*)

En tiedä, oliko sivuston kaulurin kaulaa vasten oleva osio virkattu vai kudottu. Minä virkkasin omani. Vihreää myssyäni virkattessani opin nimittäin oivan joustavan virkkuutavan, jota hyödynsin nyt myös tässä samanvärisessä kaulurissani. Erinomaista, hämmästystäkin herättävää joustavaa virkattua pintaa saat virkkaamalla kerros kerrokselta puolipylväitä ja noukkimalla joka kerroksella langan vain taaimmaisesta silmukasta.

Eilen mallaillessani kauluria kaulaani esittelin tuotosta myös siipalleni. Siippa kommentoi kaulurin tuovan hänen mieleensä mansetin. Ja pääni oli kuulemma sitten se kynttilä mansetin keskeltä pilkistämässä . Hihihihi, melkoinen valopää sitä välillä tuleekin juu oltua.

Tänään ompelin kauluriin napit paikoilleen, ja pääsin ottamaan kuvan valmiista työstä. Saanen esitellä siis teille uudenuutukaisen vihreän mansettini ;)


Tässä sitä joustavaa pintaa lähikuvassa.

Syksyistä viikonaloitusta teille arvoisat täällä piipahtaneet!

10 kommenttia:

 1. No mutta kyllä on hieno "mansetti" :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana!
  Mun pittää kans saaha tuo :o)

  Mitenkäs nuo rinnuksen simpukat on tehty?
  Simpukassa ilmeisesti aina kerroksella yhdellä pylväällä simpukan koko kasvaa.

  VastaaPoista
 3. Wautsi!
  Tosi hieno!

  Ja kiitti vinkistä,kokeilen myös virkkausta tuolla tavalla :)

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Matonkude: virkkasin heti alkuun tuon venyvän osion reunaan ketjusilmukkaketjuja; 5 kjs ja kiinteä silmukka joka neljänteen puolipylväskerrokseen. Siitä jatkoin kerros kerrokselta simpukoilla tehden 5 pylvästä jokaiseen simpukkaan ja 1 kjs pylväiden väliin. Simpukat tein ketjusilmukkaketjujen keskimmäiseen silmukkaan. Jokaisen simpukan välissä on 1 pylväs ja kjs sen molemmin puolin. En kasvattanut simpukoita, sillä työssä oli alusta asti valmiina sopiva leveys ja määrä (eli ensimmäisissä kerroksissa kupruilua oli hyvinkin paljon). Toivottavasti tästä selviää. Autan mielellään, jos on kysyttävää :)

  Marika: Suosittelen tapaa. Mielestäni on kivaa, kun asiat, jotka on mielletty vain kutomisen ominaisuuksiksi, löytyvät virkkausmaailmastakin. Seuraavaksi mielihaluna olisikin virkattu palmikkokuosi ;)

  VastaaPoista
 6. Siitäpä tulikin aika hieno.

  Äiti

  VastaaPoista
 7. Kiitti kovasti Aava :o)

  Kokeilen tuolla ja jos tulee pulmia niin kyselen enemmän.

  Ihanaa kun autat auliisti ja muuten kiitti tuon uudemman postauksen linkeistä!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos äiti ja kiitos Matonkude. Toivottavasti pääset ohjeistuksellani etiäpäin :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!