sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pölyrätti

Virkkasin tänään loppuun pölyrättini, jonka aloitin torstaina. En löytänyt tuolloin vanhaa rättiä mistään ja päätin aloittaa uuden virkkuun. Aloitin virkkuun suhteellisen spontaanisti sen kummemmin suunnittelematta sävyjen sijoitteluja. Pienenpienet lankakerät ovat pyörineet nurkissa iät ja ajat ja laskin vaaleanpunaisen värinkin täyttävän kohta 18 vuotta. Kirjailin sillä 8-vuotiaana vohvelikangaspyyhkeeseen sanan baby, kun tahdoin muistaa vastasyntynyttä serkkuani jollain tavoin. Muilla rätissä käyttämissäni langoilla ikää on varmasti tuplasti enemmän. Sen verran retroja ovat.


Halusin rätistä käyvän heti ilmi, että mikä se on, joten muodostelin pylväistä sanan PÖLY. Mielessä kävi myös kirjoittaa sama englanniksi (DUST), mutta pöly oli mielestäni hauskempi, kun Suomessa kuitenkin ollaan. =) Rätti on siis tehty pylväillä ja ketjusilmukoilla itse soveltaen ja koukun koko oli 2.

Tein eilen kirpputorikierroksen, ja mukaan tarttui kuvassa näkyvä ruotsinkielinen virkkauslehti vuosimallia 1930. Selailin lehtipinoja hyvän ystäväni kanssa, joka valmistaa kierrätetystä paperista kauniita tuotteita. First Crush -tuotteita myy muun muassa Madeby-sivusto, ja tämän linkin alta löytyy yksi lempikorvakorumalleistani. Palatakseni vielä ostamaani lehteen, siitä löytyy muutamia kauniita malleja, joita varmasti vielä kokeilen jonain päivänä (reunapitsejä ja sen sellaista). On mukavaa, kun on varaa, mistä valita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!