torstai 9. toukokuuta 2024

Kevättä pihassa

Viime viikkoina pihassamme on kukkinut kirjokevättähtiä, kevätkurjenmiekka, valkoisia kevättähtiä, krookuksia, sinivuokkoja sekä kevätesikko.

Tässä muutamia kuvia viikkojen varrelta:
 

Viime viikolla hyökkäsin etupihan kukkapenkin kimppuun, sillä siitä oli tullut kitkemislaiskuuteni myötä melkoinen murheenkryyni. Tämä kukkapenkki onkin vuosien saatossa kokenut monenmoista muutosta milloin minkäkin innonpuuskani seurauksena. 

Viime vuonna istutin kukkapenkin päähän tuijan ja tuivion. Tässä toisessa päässä on kasvanut sekalainen seurakunta sammalleimua, syysleimuja, suikeroalpia ja heinää. Alla kuva penkistä pari viikkoa sitten. Todellinen laiskan emännän taidonnäyte, kun hoitamisvietti on jäänyt jonnekin taka-alalle.


Mutta viime viikon juuripäivinä juuret irtosivat niin helposti, että pakersin huomaamattani penkin parissa tunteja. Siirtelin kasveja sinne tänne ja päädyin lopulta lyhentämään penkkiä! (Koska sitä voi myöhemmin sitten toki taas pidentää, kun siltä tuntuu.) Ja tältä penkki näyttää nyt orvokkireunuksellaan:

Ja penkissä on pari tyhjää kohtaa, joiden kohtalo on vielä avoin. Ehkäpä ruohosipuli angervon juureen, ehkä samettikukkaa. Hmm, katsotaan, mihin lopulta päädyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!