lauantai 6. maaliskuuta 2021

Raapimapuun kunnostus

Rakas kolliherra Mörkö on kiipeillyt harmaalla kuosilla väritetyssä raapimapuussaan ensi syksynä 12 vuotta. Sain puun ystävältäni käytettynä, ja hyvin se on palvellut kaikki nämä vuodet. Raapimapinnat vaan ovat saaneet kyytiä vuosien varrella ja yhden nukkuma-alusen (sen mieluisimman) olen päällystänyt uudelleen.

Olen tässä pohtinut jo uudenkin puun hankkimista, mutta onneksi päädyimme kunnostamaan tätä vanhaa, sillä se on ollut kissoillemme mieleinen. 15 metrin mittainen 12 mm vahvuinen sisalköysi riitti tuohon kuvassa näkyvään pätkään just eikä melkein ja se kiinnitettiin tolppaan ylä- ja alapäästä parilla sinkilällä. Köyttä oli vain se yksi pätkä nyt alkuun, joten täytyy käydä hakemassa lisää.

Tässä vielä kuvat kummastakin tutustumassa osittain uudistettuun puuhunsa. Myrnan houkuttelin paikalle matonkuteen pätkän avulla, sillä se on tällä hetkellä ollut sen suosikkilelu ja sitä on kanneltu pitkin ja poikin huushollia. Mörkö saapui pian myös paikalle leivinuunin alta ja päätyi hetki kuvien ottamisen jälkeen päivänokosille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!