tiistai 12. kesäkuuta 2018

Virkkaamista yksikätisesti ApuSylvin avulla

Esittelen tässä tekstissä suomalaisen apuvälineen nimeltä ApuSylvi. Se on käännettävä käsityökehys, joka mahdollistaa käsitöiden -mm. virkkaamisen - tekemisen myös yksikätisesti. Tämmöisenä käsityöintoilijana päätin tarttua aiheeseen, sillä tulevana toimintaterapeuttina jos jonkinlaiset apuvälineet toiminnan mahdollistajana tulevat olemaan merkittävä osa työskentelyäni.

Jos haluat lukea tuotteesta enemmän, käy sivuilla:
Yrityksellä on myös facebook-sivut osoitteessa https://www.facebook.com/ApuSylvi/
Sivuilla on myös Pirkko Suvannon yhteystiedot tilaamista varten. Mikäli innostuit jo nyt, tässä Pirkon sähköpostiosoite pirkko.suvanto(at)apusylvi.fi 
ja puhelinnumero 041 442 8121
Pirkko kertoo tuotteesta mielellään lisää ja tekee myös tuote-esittelyjä.

Haluan jakaa teille täällä piipahtaneille ApuSylvin käyttöperiaatteita. Laittakaa ilosanomaa eteenpäin, jos tuttavapiiristä löytyy joku, joka ei esim. aivohalvauksen tai jonkin muun syyn vuoksi pysty enää virkkaamaan toisen käden toimimattomuuden vuoksi ja jatkaisi mielellään mielipuuhaansa.

Ongelmanahan yksikätisesti virkkaamisessa on se, ettei lankaa saa oikein mitenkään pidettyä, jos toisen käden toimintakyky on tyystin heikentynyt tai jos käsi jostain syystä puuttuu kokonaan. ApuSylvissä ongelma on ratkaistu riman avulla. 
Rima pitelee lankaa kiinni.

Itse työ kiinnitetään ApuSylvin pintaan nuppineulojen avulla. Pakkauksen mukana tulee napakoita nuppineuloja joihin kömpelösormisemmankin on helppo tarttua, mutta kiinnittämiseen voi halutessaan käyttää myös tavallisia nuppineuloja. 
En jostain syystä saanut tätä kuvaa käännettyä oikein päin.

Yllä kuvia käytännön toteutuksesta.


Kuulinpa Pirkolta erään miehen käyttäneen tuotetta apuna perhojen tekemiseen, kun keskeneräisen perhon sai näppärästi kiinnitettyä ApuSylviin nuppineuloilla. Käännettävyytensä ansiosta ApuSylviin voi kiinnittää myös vaikkapa ristipistotyön, tai oikeastaan ihan mitä vaan. Jos rehellisiä ollaan, niin aikuisten oikeesti vain mielikuvitus on rajana tämän käsityökehyksen käytössä!

Jos kiinnostuit siitä, mikä on toimintaterapeutti, käy lukemassa kliksuti*täältä*klik.

2 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoinen laite. Mietin että olisiko tästä apua ihan virkkausta opetellessa, kun tarvitsisi keskittyä vain toisen käden liikkeisiin, eikä tarvitse samalla miettiä miten toinen käsi kiristää lankaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, miksipä ei? Pirkko on käyttänyt ApuSylviä paljon myös lasten kanssa mm. vohvelikangastöiden teossa ym. Työ pysyy hyvin paikallaan ApuSylvissä, eikä karkaile. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!