tiistai 9. elokuuta 2011

Nappitoppi

Nyt on valmista virkkausta esiteltävänä. Tätä olen virkannut ensin töissä ja sitten lomalla, milloin junassa ja milloin missäkin sukulaisella ollessani.


Alunperin tarkoituksena oli virkata paita, jonka malli oli Stitch'n Bitch-kirjassani. Virkkasin paitaa vähäsen, ja purkasin, koska tympäännytti. Sitten aloitin tämän oman sovelluksen. Virkkasin pitkän rimpsun ketjusilmukoita, yhdistin ja aloin virkata kerros kerrokselta toppia ylöspäin. Halusin välttyä etu- ja takakappaleen yhteen ompelemiselta, joten virkkasin lieriötä kainaloihin asti. Siitä sitten jatkoin takakappaletta ja etukappaletta yksittäin ylöspäin.

Onko tämä nyt sellaista vapaavirkkausta? Ettei työn alussa tiedä, mitä koukun päästä löytyy? Toppi on virkattu Novitan Puro Batik -langalla sekä 4,5 koukulla. Puroa jäi vielä vähän päälle kerä jäljelle, joten nyt on mietittävä, mitä niillä lopuilla tekisin.

Mukavaa viikonjatkoa teille arvoisat lukijat :)

4 kommenttia:

 1. Vapaavirkkaus on hyvä sana - minun työni tuppaa pääasiassa olemaan juuri niitä :)
  Kaunis toppi!

  VastaaPoista
 2. Nätti toppi. Miulla ei oikein kärsivällisyys virkkauksiin riitä, nytkin on neuletakki valmiina muuten, virkata vain täytyy ja sehän kestää :)

  VastaaPoista
 3. Onpa se söpö toppi! Tuollainen vapaavirkkaus kuuluu minunkin lempipuuhiini :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne. Niitä on aina ilo lukea! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää aina, kiitos!