lauantai 21. tammikuuta 2023

Nostalginen lankapallo

 Laatikoissani on pyörinyt muutaman vuoden 2 jämälangoista pyöriteltyä kerää sillä ajatuksella, että virkkaisin niistä joskus jotain. Vaikka ideoita on tullut, ei intoa ole oikein riittänyt toteutukseen asti.

Kunnes vastaan tuli fb-ryhmässä lankapallo! Jokin sykähti harmaissa aivosoluissani, kun luin lankapallon tekemisestä kliksuti*Kurkijokelaisten*klik sivuilta. Oliko siinä se pallo, josta mummoni minulle 1990-luvun alussa kertoi? Hän kuvaili, kuinka lankoja pyöriteltiin keräksi, ja aikaan saatiin napakka, pomppiva pallo. En silloin ymmärtänyt, miten pallon teko käytännössä tapahtui, enkä sittemmin asiaa tullut mummolta kysyneeksi enää vuosien varrella.

Facebookissa moni muisti lankapallon ja kertoi lapsuudessa niitä tehneen ehkä juuri mummonsa kanssa. Sivuilla puhuttiin mm. markkinapallosta, sekä siitä, kuinka palloa saatettiin käyttää pesäpallonakin, ja se vain kesti ja kesti.

Päätin, että ainakin keltaruskeasävyinen jämälankakerä saa nyt uuden elämän nostalgisena lankapallona. Tässä siis pallo ihan alkutekijöissään, pelkkänä tiiviinä keränä, joka jo tuommoisenaankin pomppi.


 Rakas kissaneiti Myrna oli ajoittain tapansa mukaan mukana touhuamassa.


 Nyt ensimmäinen lankapalloni on valmis, ja pidän siitä kovasti jo nostalgiamielessä.

 Leppoisaa viikonlopun jatkoa kaikille!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää aina, kiitos!